Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Fortià

Dimarts, 01 octubre 2024

Girona

10.00. Estació Espai Jove. Xerrada No he accedit als estudis que volia, i ara què?.

18.00. Auditori Petit de la Biblioteca Carles Rahola. Xerrada Costa Brava: de l'agressió a la regressió i a la recuperació, a càrrec de Maria Rosa Fraguell.

Olot

18.00. Sala El Torín. Pensar de manera crítica o ser criticaire? Conferència a càrrec d'Irene de Puig. Dins de la segona edició de la Setmana Crítica. 

Dimecres, 02 octubre 2024

Girona

19.00. Aula A Casa Cultura. Conferència Cartografia de la IA generativa, amb taller Estampa.

19.00. Auditori Viader Casa de Cultura. Conferència Joaquim Pena, un dels grans promotors de la música a la Catalunya del primer terç del segle XX i principal ideòleg del teatre líric en català, amb Salvador Parron.

19.00. Centre cultural La Mercè. Israel i Palestina, encara. Conferència a càrrec d'Anna Maria Garcia Rovira, catedràtica d'Història contemporània a la Universitat de Girona.

Olot

17.00. Espai Cràter. Xerrada Tecnologies per a un altre món, a càrrec de Pere Brunet.

18.00. Sala El Torín. Conferència Hannah Arendt sobre Eichmann. Reparar el món. A càrrec de la Dra. Fina Birulés (Universitat de Barcelona).

Dijous, 03 octubre 2024

Girona

18.00. El Modern. Xerrada Indústria dels videojocs: Post mortem i consells per sobreviure-hi, a càrrec de Sílvia Quera.

18.30. Centre cultural La Mercè. Conferència De tomba a refugi: viure emboscats, a càrrec de Joan Nogué i Maxi Fuentes. Dins el cicle Bòlit Pensament.

19.30. Casa de Cultura. Conferència Per què necessiten la intel·ligència els animals?, a càrrec de Daniel Sol, de la Universitat Pompeu Fabra.

Olot

19.00. Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Conferència Del zen a l'escola de kyoto. Filosofia i religió al Japó. A càrrec de Raquel Bouso, doctora en humanitats. Presenta Xavier Delòs, llibreter.

17.00. Sala El Torín. Conferència Què ens ensenya la pedagogia d'Immanuel Kant?, a càrrec d'Àlex Agustí-Polis, de l'associació Filosofia, ara. I a les 17.30, conferència Què és l'ésser humà? l'interrogant d'Immanuel Kant, a càrrec de Josep Olesti, de la UdG; Salvi Turró, de la Universitat de Barcelona, i Jörg Zimmer, de la UdG. Dins la II Setmana Crítica.

19.00. Biblioteca Marià Vayreda. Conferència La figura del malvat en la literatura popular i l'imaginari català, a càrrec de Laia Baldevey.

Divendres, 04 octubre 2024

Cornellà del Terri

19.00. Església parroquial de Sant Pere. Conferència Tornem a mirar a Picasso. Ciència i caritat, a càrrec del Dr. Juan F. Campo, especialista en medicina interna de la Cínica Bofill. Organitza Càtedra de Ciències i humanitats doctor Bofill de la udG i ateneu Vall del Terri.

Torroella de Montgrí

16.30. Museu de la Mediterrània. El futur d'Europa i el món. Tercera edició de la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu (CCME).

La Bisbal d'Empordà

18.00. Teatre Mundial. VII Parlem d'Educació a la Bisbal d'Empordà. Conferència L'autoritat i els límits durant la infància i l'adolescència, a càrrec de Carlos González, pediatre i escriptor.

20.00. Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Dones i revolta a Catalunya, una història ignorada. Conferència de Dolors Marin Silvestre.

Calonge

18.30. Castell de Calonge. Conferència a càrrec de l'investigador i divulgador científic de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC, Antonio Turiel. A continuació, presentació de les àrees verdes marines de Calonge i Sant Antoni a càrrec dels biòlegs marins responsables del projecte, Boris Weitzmann i Xavier Munill.

Dissabte, 05 octubre 2024

Torroella de Montgrí

11.00. Museu de la Mediterrània. El futur d'Europa i el món. Tercera edició de la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu (CCME).