Necrològiques

En record de Josep Tarrés

Abans-d’ahir al matí se n’anà no sabem cap a on qui ens convida a entrar –a través dels seus poemes– a la Girona romànica, gòtica, barroca... el mateix que ens convidà a formar part de l’associació d’ “Amics...” d’aquella “Girona Antiga” que cal salvar i protegir encara i sempre; ell era qui –en desobediència flagrant contra els protocols del règim– denunciava les barbaritats amb què ens castigaven els qui no estimaven la seva ciutat... Se n’ha anat qui obria les portes d’aquella petita –però sempre acollidora galeria (La Gàbia) que regentava– a pintors i escultors emergents de la Girona grisa i tancada d’aleshores, aquella Girona ignorant de l’immens tresor que des de segles romania en el més ombrívol racó de la seva història... En Josep Tarrés ha estat agitador en molts escenaris d’aquesta ciutat que no ha sabut estimar prou els qui se l’estimen, que no ha entès que la identitat que els segles li atorguen és sagrada, inviolable, i necessària per definir una manera de ser –la dels gironins– que voldríem reconèixer cada dia una mica més generosos, mentalment més oberts als temps que s’acosten, temps difícils que haurem de saber entomar amb la certesa que tots els qui –agitadors i poetes en favor d’un món més sensible, harmònic i culte– s’assemblin a en Josep. Llavors, podem estar-ne segurs, serem millors.

Els escalencs que al llarg dels darrers anys li hem fet costat li agrairem sempre el suport que amb la seva companya, Pia Crozet, ens ha donat, o més ben dit, que tots dos ens han donat, sempre a punt de participar amb nosaltres en qualsevol acció en favor de salvar i protegir espais naturals i urbans, amenaçats i en perill de devastació –com Vilanera, el Cementiri Marí, i l’Alfolí de la Sal–. Els escalencs que hem conviscut amb Josep Tarrés i Pia Crozet agrairem sempre la seva sensibilitat i la seva companyia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia