Canals

Eva, la temptació per la cuina

Les seves receptes fàcils i assequibles l’han convertit en un fenomen a Youtube

La manera senzilla d’explicar-ho i receptes fàcils i saludables, van convertir el bloc de l’Eva en un mur de peregrinació de molts neòfits de la cuina

El seu canal de recep­tes de You­tube Eva­cui­nera té més de 23.000 subs­crip­tors. Algu­nes de les vide­o­re­cep­tes acu­mu­len dese­nes de milers de visu­a­lit­za­ci­ons. I fa pocs mesos va publi­car el seu pri­mer lli­bre, Cuina per a famílies estres­sa­des (Cos­setània, 2022). Aquesta és la tar­geta de pre­sen­tació d’Eva Oli­va­res, una dona giro­nina de 38 anys, mare de dos fills, que va estu­diar publi­ci­tat i rela­ci­ons públi­ques i que, sense pro­po­sar-s’ho, s’ha con­ver­tit en un feno­men mediàtic dar­rere dels fogons expli­cant amb sim­pa­tia i de manera pla­nera recep­tes sen­zi­lles, salu­da­bles i amb pro­duc­tes de tem­po­rada i de pro­xi­mi­tat. L’Eva sem­pre s’ha dei­xat temp­tar per la cuina, i entre les seves amis­tats era cos­tum con­sul­tar-li o dema­nar-li con­sell per cui­nar a casa. Així va néixer fa onze anys el seu bloc, on va començar a pen­jar recep­tes que acom­pa­nyava de totes les fotos que il·lus­tra­ven el pas a pas de l’ela­bo­ració.

La manera sen­zi­lla d’expli­car-ho i la base d’unes recep­tes fàcils de pre­pa­rar i, sobre­tot, salu­da­bles, van con­ver­tir ràpida­ment el bloc de l’Eva en un mur de pere­gri­nació de molts neòfits de la cuina, que hi tro­ba­ven idees, con­sells i con­sol. L’èxit del bloc va fer que, tres anys després, el 2015, l’Eva, empesa pel seu amic Xevi Sañé, desen­vo­lu­pa­dor web, decidís obrir un canal de You­tube des d’on explica recep­tes sen­zi­lles de la cuina cata­lana ela­bo­ra­des amb pro­duc­tes de tem­po­rada.

Feno­men a Lla­ti­noamèrica

El canal de l’Eva és tot un feno­men mediàtic a Lla­ti­o­namèrica, prin­ci­pal­ment a Mèxic, on ha con­ver­tit bona part dels seus segui­dors en dei­xe­bles de la cuina cata­lana. “El secret?, doncs no ho sé. Molts m’escri­uen i em diuen que és la manera com ho explico, que sem­pre intento que sigui ente­ne­dora. I suposo, també, que el fet que siguin recep­tes asse­qui­bles i fàcils d’ela­bo­rar és un incen­tiu que fa que molta gent que pot­ser no els atrau la cuina s’aca­bin posant dar­rere els fogons”, explica l’Eva. Per sobre de tot, recalca, el seu objec­tiu és doble: apro­par la cuina a totes les famílies i fer-ho amb molta peda­go­gia i sim­pa­tia. Així és com s’ha gua­nyat la con­fiança de dese­nes de milers de per­so­nes que han tro­bat en l’Eva­cui­nera un espai per apren­dre a cui­nar i a cui­dar-se. Sense bus­car-ho s’ha con­ver­tit en una ambai­xa­dora de la cuina cata­lana al món.

Cuina per desestressar famílies estressades

El novembre passat l’Eva va publicar el seu primer llibre, Cuina per a famílies estressades, editat en català i castellà, que ha tingut tanta acceptació entre el públic que les editorials van boges per recuperar exemplars d’on sigui per fer front a la campanya de Sant Jordi. És un llibre de receptes que pretén aportar eines i solucions a la cuina per a famílies que es preocupen per l’alimentació dels seus fills, des de l’humor i el llenguatge fàcil i entenedor. Així, podem trobar propostes de com organitzar un sopar romàntic, com preparar una barbacoa amb els amics o com elaborar una recepta amb l’ajuda dels més menuts. La clau, segons l’Eva, és fer servir productes i estris que estiguin a l’abast de tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia