Canals

Us proposem tres plats bàsics de la cuina tradicional catalana elaborats amb ingredients de proximitat i de temporada i, sobretot, a l’abast de totes les butxaques

Bo, fàcil, senzill i barat

Els productes de proximitat, frescos i de temporada, ajuden a realçar els sabors i fan que els plats siguin més autèntics i saludables.

La cuina tra­di­ci­o­nal cata­lana és cone­guda per la seva riquesa de sabors i ingre­di­ents, amb plats deli­ci­o­sos que reflec­tei­xen la cul­tura i la història del nos­tre país. Una de les carac­terísti­ques prin­ci­pals d’aquesta cuina és l’ús de pro­duc­tes de pro­xi­mi­tat, fres­cos i de tem­po­rada, que real­cen els sabors i fan que els plats siguin autèntics i salu­da­bles. A con­ti­nu­ació et pre­sen­ta­rem tres recep­tes fàcils, sen­zi­lles i econòmiques basa­des en la gas­tro­no­mia tra­di­ci­o­nal cata­lana i amb pro­duc­tes de pro­xi­mi­tat, perquè puguis gau­dir de la cuina cata­lana a casa sense com­pli­ca­ci­ons i amb ingre­di­ents a l’abast de totes les but­xa­ques.

Fri­candó

El fri­candó és un esto­fat de vede­lla tra­di­ci­o­nal que és fàcil de fer i té un sabor intens i recon­for­tant. Neces­si­taràs vede­lla tallada a talls fins, ceba, all, tomàquet, vi negre, farina, oli d’oliva, sal i pebre; tots, ingre­di­ents que es poden tro­bar a qual­se­vol super­mer­cat. Per pre­pa­rar el fri­candó, pri­mer enfa­rina els talls de vede­lla i sofre­geix-los amb oli d’oliva en una cas­sola fins que esti­guin dau­rats. Treu la vede­lla de la cas­sola i reserva-la. A con­ti­nu­ació, afe­geix la ceba i l’all tallats i sofre­geix-los a foc lent. Afe­gix el tomàquet i cuina’l uns minuts. A con­ti­nu­ació afe­geix la vede­lla reser­vada a la cas­sola, jun­ta­ment amb el vi negre, sal i pebre al gust. Deixa que l’esto­fat bulli a foc baix durant apro­xi­ma­da­ment una hora, fins que la vede­lla quedi melosa i la salsa s’hagi espes­sit.

Crema de car­bassó

La crema de car­bassó és una sopa cre­mosa i recon­for­tant que és fàcil de pre­pa­rar i per­fecta per a qual­se­vol època de l’any, ja que a l’estiu es pot ser­vir freda. Els ingre­di­ents prin­ci­pals són car­bassó, ceba, patata i brou de ver­dura. Per pre­pa­rar-la, pots tallar els ingre­di­ents en tros­sos petits i sofre­gir-los amb una mica d’oli d’oliva en una cas­sola. A con­ti­nu­ació, afe­geix el brou de ver­dura i deixa que bulli fins que les ver­du­res esti­guin ben cui­tes. Treu la cas­sola del foc i tri­tura les ver­du­res amb una bate­dora fins a obte­nir una tex­tura suau i cre­mosa. A gust del con­su­mi­dor, s’hi pot afe­gir una porció de for­matge o una mica de crema de llet per fer-la més cre­mosa. Pots ser­vir-la amb una mica de pa tor­rat i un raig oli d’oliva per damunt.

Truita de pata­tes

La truita de pata­tes és un plat clàssic, sen­zill de fer i econòmic. Només neces­si­taràs pata­tes, ous, ceba i oli d’oliva. Pri­mer pela i talla les pata­tes a daus petits. A con­ti­nu­ació, fre­geix-les amb abun­dant oli i quan comen­cin a enros­sir-se afe­geix la ceba tallada petita i deixa que tot quedi dau­ra­det. Bat els ous en un bol, afe­geix-hi les pata­tes i la ceba i rec­ti­fica de sal. A la mateixa pae­lla però només amb una mica d’oli i ben calent aboca el con­tin­gut del bol i tres minuts després gira la truita amb l’ajuda d’un plat i torna-la a abo­car a la pae­lla perquè es cogui de l’altre cos­tat. El secret és que quedi ben cuita per fora però un pèl crua per dins.

La revolució dels robots

Els robots de cuina s’han convertit en un estri gairebé imprescindible a les cuines tant de les persones que els agrada cuinar com de les que no. A unes, les ajuda a preparar bases i salses per complementar els plats elaborats de manera tradicional al foc o a la placa de vitroceràmica, i als més mandrosos els fa tota la feina. Perquè aquests robots disposen de tota la tecnologia per cuinar un plat des de zero si seguim bé les instruccions de la recepta que s’ofereix amb l’aparell. Des d’arrossos melosos a gelats cremosos, passant per estofats i brous.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia