Canals

Menjar bé i gaudir de l’espai

Cada cop són més els restaurants i hotels que aposten per dissenys d’interiors atrevits que busquen crear un ambient acollidor on el comensal s’emporti no només una experiència gastronòmica sinó també el record d’un espai singular i que transmet valors

Els responsables del restaurant Saratoga de Girona han fet una aposta per una imatge més trencadora, sofisticada i acollidora
Cada vegada més, els restaurants i hotels estan optant per utilitzar materials naturals i sostenibles en la seva decoració i disseny d’espais

En l’actu­a­li­tat, el dis­seny d’espais i inte­ri­o­risme en res­tau­rants i hotels ha trans­cen­dit més enllà de la sim­ple estètica visual. Les empre­ses de l’hos­ta­le­ria com­pre­nen la importància de crear ambi­ents aco­lli­dors que ofe­rei­xin una experiència com­pleta als comen­sals. Aquesta nova tendència busca com­bi­nar ele­ments de dis­seny estètic amb solu­ci­ons pràcti­ques que apor­tin un valor afe­git a l’experiència glo­bal dels cli­ents.

L’ús de mate­ri­als sos­te­ni­bles

Cada vegada més, els res­tau­rants i hotels estan optant per uti­lit­zar mate­ri­als natu­rals i sos­te­ni­bles en la seva deco­ració i dis­seny d’espais. Aquesta tendència es basa en l’ús de fusta recu­pe­rada, pedra natu­ral, bambú i altres mate­ri­als ecològics per crear un ambi­ent càlid i autèntic. A més, aquests mate­ri­als també trans­me­ten un mis­satge de res­pon­sa­bi­li­tat medi­am­bi­en­tal, que és cada vegada més valo­rat pels cli­ents cons­ci­ents del seu impacte en el pla­neta.

Espais poli­va­lents i fle­xi­bles

Els res­tau­rants i hotels estan opti­mit­zant l’ús de l’espai dis­po­ni­ble mit­jançant el dis­seny de zones poli­va­lents i fle­xi­bles. Això implica la cre­ació de zones d’estar versàtils que puguin adap­tar-se a dife­rents neces­si­tats i esde­ve­ni­ments. Per exem­ple, una àrea de men­ja­dor que pugui con­ver­tir-se en un espai per a esde­ve­ni­ments pri­vats o una sala poli­va­lent que pugui uti­lit­zar-se per a reu­ni­ons de nego­cis durant el dia i com a àrea d’oci a la nit. Aquesta fle­xi­bi­li­tat per­met als esta­bli­ments adap­tar-se millor a les deman­des dels cli­ents i aug­men­tar la seva uti­lit­zació de l’espai.

Il·lumi­nació amb per­so­na­li­tat

La il·lumi­nació és un dels ele­ments més impor­tants en el dis­seny d’espais i inte­ri­o­risme, ja que pot trans­for­mar com­ple­ta­ment l’ambi­ent d’un lloc. En els res­tau­rants i hotels s’està donant cada vegada més importància a la il·lumi­nació per crear atmos­fe­res aco­lli­do­res i agra­da­bles. Això s’acon­se­gueix uti­lit­zant dife­rents nivells de llum, com­bi­nant la il·lumi­nació natu­ral amb llums arti­fi­ci­als suaus i enfo­cant la il·lumi­nació en punts específics per des­ta­car ele­ments clau de l’espai. A més, l’ús de llums de baix con­sum energètic con­tri­bu­eix a la sos­te­ni­bi­li­tat.

Tec­no­lo­gia inno­va­dora

La tec­no­lo­gia està trans­for­mant la manera com interac­tuem amb els espais, i això s’aplica també al dis­seny d’inte­ri­ors en res­tau­rants i hotels. Cada vegada més, es veuen línies de pro­duc­tes que com­bi­nen estil i fun­ci­o­na­li­tat tec­nològica, com ara tau­les amb con­nexió a inter­net per a càrre­gues sense fils i pan­ta­lles tàctils per rea­lit­zar coman­des des de la taula. Aquesta inte­gració de tec­no­lo­gia busca millo­rar l’experiència dels comen­sals i pro­por­ci­o­nar-los ser­veis més per­so­na­lit­zats.

Espais verds

La incor­po­ració d’ele­ments verds i con­nec­tats amb la natura és una tendència crei­xent en el dis­seny d’espais i inte­ri­o­risme. Jar­dins ver­ti­cals, parets vege­tals i l’ús de plan­tes d’inte­rior són alguns dels recur­sos amb què els res­tau­rants i hotels bus­quen crear una con­nexió amb la natura.

Sara­toga de Girona

Cada cop són més els res­tau­rants i hotels que apos­ten per aques­tes línies inte­ri­o­ris­tes moder­nes i tren­ca­do­res. És el cas de la cadena de res­tau­rants Sara­toga de Girona, amb tres esta­bli­ments oberts al públic: a La Salle –el pri­mer de la tri­lo­gia–, a la plaça del Marquès de Camps i, el dar­rer a obrir, a la car­re­tera de Bar­ce­lona. És en aquest últim esta­bli­ment on l’aposta per un inte­rior de dis­seny marca la diferència. Els res­pon­sa­bles del Sara­toga adme­ten que s’han decan­tat per una imatge “més tren­ca­dora, sofis­ti­cada i aco­lli­dora, sense per­dre l’essència d’ofe­rir la cuina de sem­pre amb pro­ducte de pro­xi­mi­tat”. El pro­jecte inte­ri­o­rista d’aquest espai ha estat diri­git per l’estudi Influ­enza Espais, de Vilobí d’Onyar, i tot el mobi­li­ari i la deco­ració són de Reposa Sapore, una de les boti­gues de referència en deco­ració i inte­ri­o­risme que s’ha espe­ci­a­lit­zat, també, en mobi­li­ari per al sec­tor de l’hos­ta­le­ria.

Nou espai Contract

Reposa Sapore, una de les botigues de mobiliari i interiorisme de referència a les comarques gironines, inaugura aquests pròxims dies un nou espai de venda de mobiliari per al sector professional de l’hostaleria. La botiga situada al polígon industrial de Fornells de la Selva ha ampliat la seva capacitat per oferir aquest nou espai, que ocupa 400 metres quadrats, de manera que la botiga, amb tota la zona dedicada a la venda particular de mobiliari i decoració per a la llar, ocupa ja un miler de metres quadrats d’exposició. Reposa Sapore, del Grup Pous, ofereix assessorament professional en decoració i interiorisme als professionals de l’hostaleria i als particulars. Per a hotels i restaurants, la botiga disposa d’una àmplia selecció de cadires i taules i tot tipus de mobiliari, tant d’interior com d’exterior. Els professionals interessats a visitar l’exposició cal que reservin cita prèviament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia