Canals

Ciutat de vermut

Reus es va convertir en un gran centre de producció de vermut a Europa

Reus, que ja tenia una indústria prèvia d’aiguardent, es va convertir l’epicentre del vermut

Reus s’ha eri­git com la capi­tal del ver­mut en l’actu­a­li­tat. L’ori­gen d’aquest popu­lar vi mace­rat amb botànics i alco­hol es remunta a l’antic Egipte, amb la tro­ba­lla del don­zell, una herba impres­cin­di­ble per a la seva fórmula. Amb ella, uns segles després, uns vinya­ters de Bavi­era, a Ale­ma­nya, van crear el pri­mer ver­mut. Al segle XVIII, els ita­li­ans el van per­fec­ci­o­nar, els fran­ce­sos es van sumar al carro inven­tant el ver­mut blanc, i Reus, que en aquell temps era la ciu­tat de l’aiguar­dent i tenia les infra­es­truc­tu­res necessàries, es va con­ver­tir en la capi­tal del ver­mut i n’expor­tava arreu d’Europa. És l’època de la famosa expressió “Reus-París-Lon­dres”, les tres ciu­tats que mar­ca­ven el preu del ver­mut.

Els amants d’aquesta beguda poden fer un pri­mer tast al res­tau­rant Museu del Ver­mut, situat en una antiga fàbrica moder­nista de bar­rets. Allà s’hi pot conèixer l’ori­gen del ver­mut de Reus i des­co­brir l’única col·lecció del món. Una experiència per endin­sar-se en la història del ver­mut que acaba amb un ape­ri­tiu i menú opci­o­nal, per a tot­hom que vul­gui seguir gau­dint de l’espai.

El ver­mut no és només una beguda espi­ri­tu­osa. També és un con­cepte. Pas­se­jar pel cen­tre històric de Reus quan el sol és al seu punt més àlgid és treure el cap a un món on es tro­ben el moder­nisme i el ver­mu­teig en la seva màxima esplen­dor. A Reus podem visi­tar cellers com el de la casa De Muller, fun­dada el 1851 i ubi­cada als vol­tants de la capi­tal. També es pot fer la visita guiada a una autèntica fàbrica de ver­muts per sen­tir-se alqui­mista per un dia, a Ver­mut Miró.

L’Ofi­cina de Turisme orga­nitza visi­tes guia­des tema­tit­za­des, que inclo­uen llocs com el Museu del Ver­mut, Ver­muts Rofes o la Casa del Ver­mut i Estació Enològica. Altres empre­ses turísti­ques ofe­rei­xen rutes que com­pa­gi­nen el ver­mut amb la des­co­berta de la gas­tro­no­mia, els comerços o la cul­tura locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia