Necrològiques

societat

Mor el reconegut l’empresari Josep Massanas Llenas, fundador de Grues MIC

Va ser guardonat amb el premi Narcís Casas i Masgrau i va ser un pilar de l’associació Corve

El reconegut empresari del sector de les grues Josep Massanas Llenas (Foixà, 1928), que va ser guardonat amb el premi Narcís Casas i Masgrau, va morir divendres als 96 anys a Palafrugell. Just fa cinquanta anys (1974) va fundar l’empresa MIC, en aquell moment dedicada al desballestament de cotxes i compra venda de tractors, màquines i vehicles. A la llarga, es va especialitzar en els serveis de grua fins que va esdevenir en tot un referent de l’assistència en carretera al Baix Empordà.

Massanas, que des de ben jove havia excel·lit com a mecànic de tractors , va completar el 2005 un dels seus grans projectes: inaugurar les noves i actuals instal·lacions de l’empresa. El seu gendre, Xavier Martí, que ara porta el negoci, recorda la figura de Massanas. “Els pagesos sempre el van apreciar molt perquè als anys seixanta ja era capaç de canviar-los els motors de benzina a gasoil.” Abans d’obrir MIC, va tenir un taller a Verges després d’haver treballat per altres mecànics de la comarca.

També va ser un pilar de l’associació d’Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions (Corve). “No en va formar part mai de la junta, però era dels que més hi col·laborava i més idees hi aportava.” “Era una persona honrada, de paraula i que considerava que la família era el més important de tot. Això sempre ens ho remarcava i estava orgullós, per exemple, que el seu net, en Ferran, estigui ara també a l’empresa.” Més enllà del negoci, era un gran aficionat del Barça i, en els darrers anys, del Girona. “Amb la seva dona, la Montserrat, sempre els agradava anar a ballar els caps de setmana a llocs com Corçà, Viladamat o Solius.”

Encara amb més de noranta anys anava a l’empresa cada dia una estona per aportar-hi el seu gra de sorra. Va agafar la covid però se’n va sortir. A partir de llavors es va agafar la vida amb més calma.

La seva és una història gairebé de novel·la des del moment que el seu pare va morir durant la Guerra Civil i va haver de posar-se a treballar fins que va descobrir quan encara era gairebé un nen la passió que marcaria la seva vida: ser mecànic.

Tenia dos fills i la cerimònia de comiat va tenir lloc ahir a Palafrugell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia