Necrològiques

societat

Mor el conegut jugador d’escacs gironí Xavier Vila i Pagès

Va competir com a veterà en el Salt, el Girona i el CE Gerunda

El conegut jugador veterà d’escacs Xavier Vila i Pagès, nascut a la Cellera, va morir ahir a Girona als 82 anys. Aquesta tarda s’ha fet la cerimònia de comiat al tanatori Mémora.

Va ser un jugador tan popular que avui la Federació Catalana d’Escacs ha fet una nota de condol. Va ser un històric del primer equip del Salt i del Girona. En els darrers anys, arran de la integració fa deu anys de molts jugadors del Salt al CE Gerunda, havia jugat en aquest club.

Els que el coneixien i havien jugat contra ell el consideraven un escaquista fort i consistent. “Li sabia greu perdre”, recorda un dels seus companys. Va ser sempre un dels rivals a batre en els campionats gironins de veterans. Era un jugador rocós que jugava la defensa francesa. Li agradaven sobretot les partides ràpides, conegudes com a llampec.

Personalment tenia molt bon tarannà i era complidor. Una altra de les seves grans aficions era el ciclisme. En l’àmbit professional havia estat transportista. Estava casat amb Carme Marcé i Saus. Tenia tres fills i quatre nets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia