Necrològiques

política

Mor l’exalcalde de Marbella Julián Muñoz, condemnat per corrupció

Va succeir en el consistori el fundador del GIL, Jesús Gil

El popular exalcalde de Marbella Julián Muñoz (El Arenal, Àvila, 1948) ha mort aquest dimarts als 76 anys en un hospital de la seva ciutat, segons ha informat la família a l’agència Efe. Estava ingressat al centre medic des del 15 de setembre com a conseqüència de l’empitjorament del càncer de pulmó que tenia des de fa anys.

Muñoz va començar la seva trajectòria política com a militant del PSOE. Després va formar part com a regidor del Grup Independent Liberal (GIL), fundat pel polèmic expresident de l’Atlético de Madrid Jesús Gil. La seva gestió a l’Ajuntament –2 de maig del 2002 a 13 d’agost del 2003– va estar marcada per diferents escàndols de corrupció un cop va succeir el mateix Jesús Gil al capdavant de l’Ajuntament. Va perdre l’alcaldia arran d’una moció de censura impulsada per un grup de trànsfugues del seu propi partit.

Va ser detingut el juliol del 2006 arran de la trama de corrupció destapada en l’afer Malaya. Va ser condemnat en diferents procediments per delictes de suborn, malversament de fons públics i prevaricació. Va concedir llicències il·legals durant els governs municipals del GIL, tant en l’etapa que va ser la mà dreta de Jesús Gil com en la que va exercir com a alcalde.

Muñoz també va ser un personatge assidu a la premsa rosa i als programes de televisió porqueria per la seva relació amb la cantant Isabel Pantoja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia