Necrològiques

societat

Mor l’advocada Consol Rul, referent del dret farmacèutic a Catalunya

El 1993 va obrir el seu propi despatx a Barcelona per assessorar al col·lectiu de farmàcies

L’advocada Consol Rul Carrera, una de les grans expertes en dret farmacèutic a Catalunya, va morir diumenge. Aquest matí ha tingut lloc la cerimònia de comiat al tanatori de les Corts.

Rul es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona i es va incorporar al Col·legi d’Advocats de la ciutat el 1978. El 1993 va fundar el seu propi despatx després de col·laborar amb altres experts. Durant més de quatre dècades va practicar una tasca clau per donar resposta i servei al col·lectiu de farmacèutics de Catalunya. La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya ha fet avui una nota de condol recordant la figura de l’advocada.

La mateixa Rul va explicar el 2006, en una entrevista a Testimonis per a la Història, com va entrar en el món del dret i les farmàcies. La vocació, tardana, li va arribar mentre treballava en una distribuïdora de productes farmacèutics: “Allà vaig coincidir amb un advocat, Pere Brossa, que portava temes de farmàcia i que m’insistia que havia d’estudiar Dret. Vaig acabar matriculant-m’hi i una vegada llicenciada vaig entrar al seu bufet, on vaig passar 16 anys treballant, formant-me i aprenent tot el que avui sé. Pere Brossa va ser un mestre i amb ell vaig especialitzar-me en els àmbits farmacèutic i mercantil.”

Rul destacava, ja en el seu propi despatx, que la Llei d’Ordenació Farmacèutica de Catalunya va ser pionera en l’àmbit estatal. En el seu treball considerava elemental i bàsic llegir tota la jurisprudència. Considerava que a Catalunya el nivell d’assessorament de la seva especialitat era molt elevat gràcies als professionals del dret especialitzats en un món que inclou normatives complexes i àmplies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.