Necrològiques

cultura

Mor l’actriu Elisa Montés, una de les protagonistes de ‘Verano azul’

Va fer-se un nom en el cinema espanyol als anys cinquanta i seixanta

Una de les actrius més icòniques de l’escena artística espanyola, Elisa Montés (1934, Granada), ha mort avui als 89 anys, segons ha informat la Unió d’Actors i Actrius a les seves xarxes socials. Tot i que la seva trajectòria en la gran pantalla, la televisió i el teatre va ser molt extensa, el seu paper més recordat és el que va protagonitzar en una de les sèries més vistes de tots els temps a TVE, Verano azul. Antonio Mercero la va triar per fer de Carmen, la mare de dos dels nens protagonistes, Bea i Tito.

Montés, nascuda en una família d’artistes, va agafar el seu nom artístic d’una obra musical escrita pel seu pare, El gato montés. Va debutar als anys cinquanta en el cinema espanyol destacant en La vida en un bloc (1956) de Luis Lucia Mingarro. Va guanyar el premi a la millor actriu al Festival de Valladolid. El 1955 ja havia estat premiada com a millor actriu secundària pel Cercle d’Escriptors Cinematogràfics espanyols com a millor actriu secundària a Las últimas banderas dirigida pel barceloní Lluís Marquina i Pichot.

Als seixanta va ser una actriu assídua en els spaguetti westerns que es rodaven a Almeria, entre els quals va destacat El retorn dels Set Magnífics, (1966), seqüela d’Els Set Magnífics dirigida per Burt Kennedy.

També va començar a intervenir en produccions televisives, com l’especial de Valerio Lazarov El Irreal Madrid. Va ser llavors quan va conèixer l’actor José Luis Ozores, amb el qual estaria uns anys casats. La seva filla, Emma Ozores, també és actriu.

Va participar a Madrid en molts muntatges teatrals, entre els quals van destacar Las prostitutas os precedrán en el reino de los cielos de José Luis Martín Descalzo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia