Necrològiques

política

Mor Ramon Sala Tañà, històric alcalde d’El Brull (1967-1979)

Va participar activament en la creació del Parc Natural del Montseny

Ramon Sala Tañà (1937), que va ser alcalde d’El Brull (Osona) entre el 1967 i el 1979, va morir dimarts als 87 anys. En l’àmbit professional va ser pèrit agrícola i des de l’actual Ajuntament actual destaquen que va ser un home que sempre va treballar “amb l’ideal de preservar la vida a les cases de pagès”.

Gràcies a les seves gestions al capdavant del Consistori el municipi va aconseguir la cessió dels terrenys on es van ubicar els dipòsits d’aigua, fet que servir per posar els fonaments de l’actual xarxa de distribució municipal.

També va participar activament en la reglamentació per a la creació del Parc Natural del Montseny –establert oficialment el 1977–, un fet cabdal per preservar l’entorn natural de la vila, evitar l’especulació immobiliària i dibuixar la fisonomia característica de l’entorn de Sant Martí del Brull. Com deia ell mateix, com recorden des de l’Ajuntament, “gràcies al Parc Natural del Montseny les finques al Brull no es venen a pams sinó que encara es venen a hectàrees”.

El Brull, situat entre la plana de Vic i el massís del Montseny, té uns 300 habitants. Ha viscut sempre de les activitats agrícoles però el turisme de natura ha anat guanyant pes en les darreres dècades, gràcies sobretot als visitants que s’acosten al parc natural, declarat el 1978 reserva de la biosfera de la UNESCO.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.