Necrològiques

economia

Mor Núria Roura i Carreras, accionista de Grífols i una de les grans fortunes del país

Era la vídua de l’antic president de la companyia, Víctor Grífols Lucas, fill del fundador

Una de les grans accionistes de la companyia farmacèutica catalana Grífols, Núria Roura i Carreras, va morir ahir als 99 anys. Era, segons l’informe de Forbes del 2023, la 96a fortuna catalana, amb un patrimoni d’uns 350 milions.

El 1947 es va casar amb Víctor Grífols Lucas (1919-2015), fill de Josep Antoni Grífols, l’home que va fundar la coneguda empresa de Sant Cugat del Vallès. El marit de Roura va passar a presidir el hòlding el 1987, càrrec que va mantenir fins al 2001 durat una de les fases de major creixement del negoci.

El2015, quan va morir el seu marit, Roura va esdevenir una de les accionistes individuals més destacades de la companyia amb més d’un sis per cent del capital total. Havia estat també una de les impulsores de la fundació amb el nom Víctor Grífols i Lucas, que té com a objectiu promoure els valors de la bioètica. Grífols i Roura van tenir cinc fills. Un d’ells, Víctor Grífols i Roura va ser el conseller delegat des del 1987 fins al 2017. El 2022 va ser designat president d’honor de la companyia. Segons Forbes, té la segona fortuna més gran de Catalunya amb 2.400 milions d’euros.

La cerimònia de comiat de Roura tindrà lloc aquest dimarts al tanatori a 2/4 de 12 al tanatori de Sant Gervasi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia