Necrològiques

Cultura

Mor Josep Colomer, antic vicepresident d’Òmnium Cultural

Va ser mecenes de La Bressola a la Catalunya del Nord i va rebre la Creu de Sant Jordi el 2009

L’empresari i promotor cultural Josep Colomer i Maronas (Rubí, 1933), que va ser vicepresident d’Òmnium Cultural, va morir divendres a Barcelona als 91 anys, segons ha confirmat l’entitat. El 2009 va ser nomenat president del Patronat d’Honor d’Òmnium i va rebre la Creu de Sant Jordi de les mans de José Montilla per les seves múltiples contribucions com activista cultural i lingüístic. Especialment remarcable va ser el seu suport al projecte de La Bressola per a l’ensenyament del català en algunes escoles i instituts a la Catalunya del Nord.

Colomer va ser un mecenes actiu en diferents fronts, sobretot en el musical i artístic. Formava part del patronat emèrit de la Fundació Joan Miró i la seva altra gran passió era la música. Va col·laborar activament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, de la qual va ser nomenat president de la seva fundació el 2007. També va ser un dels promotors del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. Òmnium el va nomenar membre del jurat dels premis ACCID, en què es reconeixen entitats i persones del món financer. També va formar part durant alguns anys del consell general de La Caixa.

Era considerat un gran patriota per tots els que el van tractar i conèixer. Va exercir de vicepresident a Òmnium del 2004 al 2008, en l’etapa de Jordi Porta. Va ser membre, a més, de la ponència que va redactar la proposta de reforma de l’Estatut. A La Bressola sempre van remarcar el seu paper importantíssim i la tenacitat que va demostrar, fins i tot en temps de crisi, perquè el projecte no embarranqués. “Sempre el recordarem per la seva implicació amb La Bressola”, ha escrit la històrica entitat en un missatge a les xarxes socials.

Òmnium també ha recordat la seva figura: “Era un promotor cultural i un empresari que estimava com pocs el país. Vam tenir l’honor de tenir-lo com a vicepresident treballant sempre per la llengua, la cultura i els Països Catalans.” Se’l considera una peça clau en la renovació d’Òmnium, on va ser substituït per l’antic director de l’Avui Vicent Sanchis.

“Estic molt trista per la mort de Josep Colomer. Va ser un gran patriota, al servei del país en una pila d’iniciatives amb la llengua i la cultura de la Catalunya completa i lliure al cap i al cor. El nostre condol com a Junts a la seva família i a l’Òmnium”, ha escrit Laura Borràs, expresidenta del Parlament. Josep Lluís Carod-Rovira, per la seva banda, també ha tingut un record per Colomer: “Era un patriota de pedra picada, pel país sempre hi era i mai no va tenir un no per a cap iniciativa nacional, amb generositat, valentia i discreció. Record i homenatge!”

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquesta tarda a les 3 al tanatori Sant Gervasi de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia