Necrològiques

societat

Mor als 115 anys la tercera persona més gran del món

Elisabeth Francis (1909) era la súper centenària més longeva als EUA des de la mort de Maria Branyas

La súper centenària dels Estats Units Elisabeth Francis (Louisiana, 1909), la tercera persona més gran del món, va morir ahir a l’edat de 115 anys i 89 dies, segons ha informat longeviquest, màxima autoritat mundial en la llista d’homes i dones més longeus del planeta.

Francis va viure la major de la seva vida a Houston (Texas). i era la persona més gran dels EUA. En aquests últims anys vivia amb la seva filla, Dorothy Williams, de 95 anys. La seva principal cuidadora era una de les seves netes, Ethel Harrison. La seva edat i el seu tarannà havien convertit Elisabeth Francis en tota una icona a Houston i a l’estat.

El 22 de febrer del 2024 es va convertir en la dona més gran nascuda als EUA després de la mort als 117 anys de l’olotina Maria Branyas, que havia nascut a San Francisco. Era, a més, l’única que quedava viva nascuda en la primera dècada del segle XX.

La dona, descendent d’afroamericans, va néixer el 25 de juliol del 1909 a Louisiana, en una família molt humil. La mare va morir el 1920 i tant ella com els seus cinc germans van ser enviats a diferents domicilis. La seva germana gran va viure 106 anys i una altra, fins als 95. A Houston va ser propietària d’una cafeteria. Sovint atribuïa la seva longevitat al fet de no fumar, menjar els vegetals del seu jardí i a la seva fe.

Les dues persones més grans del món continuen essent la japonesa Tomiko Itooka (116 anys i 153 dies) i brasilera Inah Canabarro Lucas (116 anys i 137 dies).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia