Tiana aprova el projecte per fer un centre cultural a l'antic escorxador

L'oposició s'absté i qüestiona el cost i la ubicació del futur equipament

El govern municipal va defensar dimarts al ple un projecte que «dinamitzarà» la zona i la convertirà en un eix central per al municipi, així com també recuperarà l'antic escorxador. «És una ocasió per recuperar el patrimoni. És una de les línies d'aquest govern», va dir l'alcalde, Emili Muñoz (Gent). Muñoz va recordar que la creació d'un centre cultural «és un reclam que s'ha sentit a Tiana en les últimes dècades». «Al final d'aquesta reclamació hi ha la idea de concentrar aquest tipus d'activitat en un únic espai», va dir.

Per l'oposició, en canvi, el pla presentat deixa incerteses en dues matèries: l'economia i la ubicació. Ester Pujol, regidora del PSC, va qüestionar la prioritat de l'equip de govern actual de fer un centre d'aquestes característiques. «No creiem que hagi de ser una actuació prioritària», va dir. Pujol també va criticar el contingut del projecte, així com el cost al qual arribarà el futur equipament i la seva ubicació. En aquest aspecte, la regidora socialista, que va fer de portaveu en absència del seu company Ferran Vallespinós, va defensar una altra localització que costés menys diners a l'Ajuntament. «La rehabilitació té un cost més elevat que aixecar edificis de nova construcció», va exposar tot apuntant «l'opció de Can Frades» com a possible ubicació alternativa per fer l'equipament cultural. Pujol va criticar també el procés participatiu, que va comptar –segons la regidora– amb «23 respostes», i el preu del manteniment del futur equipament. El portaveu d'ERC, Jordi Gost, en canvi, sí que va donar suport explícit al projecte. «És molt important que Tiana tingui un centre cultural», va dir, tot i que va destacar que no veu «clara la localització». «Fa la sensació que el projecte s'ha fet amb presses», va afegir. Tant el PSC com ERC s'hi van abstenir.

L'alcalde va defensar la ubicació dient que l'antic escorxador és «cèntric i està molt bé comunicat». Muñoz va emplaçar tothom a fer aportacions als possibles usos de l'espai. «Hi haurà debat durant el mig any següent», va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.