Sense - El Punt

homenatge

Reconeixement a Agustí Vehí, a Figueres

L'Ajuntament també distingirà mossèn Pere Font i Ferran Pou Moret

L'Ajuntament de Figueres homenatjarà el sotsinspector de la Guàrdia Urbana Agustí Vehí i el mossèn Pere Font amb la distinció, a títol pòstum, de ciutadà d'honor per “la seva destacada relació amb el municipi” i “l'especial repercussió social de la seva tasca”. Aquest reconeixement forma part de les distincions de la ciutat del 2013, que es lliuraran el 20 d'octubre.

Agustí Vehí ja va ser reconegut per la Guàrdia Urbana amb la medalla de plata al mèrit professional. Llicenciat i doctor en història de l'art, va compaginar el càrrec de sotsinspector amb la recerca, la docència universitària i els estudis d'especialització. D'altra banda, Pere Font va ser el rector de Pontós els últims cinquanta anys. Llicenciat en història, també va ser professor dels dos instituts de Figueres i va destacar com a articulista de diversos mitjans escrits.

L'Ajuntament també retrà homenatge a Ferran Pou Moret, el popular “home del temps” de Figueres i responsable de l'estació meteorològica de la ciutat, posant el seu nom a aquest equipament per reflectir el seu treball i dedicació.

La Fulla de Figuera de Plata, a Òmnium

Durant el lliurament de les distincions de la ciutat del 2013 es concediran tres títols més. S'entregarà la medalla d'or de la ciutat a l'hospital de Figueres, la institució més antiga de la ciutat, que enguany celebra el seu 700 aniversari. La medalla de plata serà per a a la comunitat de les Germanes de Sant Josep de Figueres en reconeixement dels 141 anys dedicats a cuidar i donar suport als malalts. Finalment, Òmnium Cultural de l'Alt Empordà rebrà la Fulla de Figuera de Plata per la seva tasca en la promoció i normalització de la llengua catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.