Necrològiques

A la meva tia Maria Teresa Pellicer Lleonart

Tia, vull que aquest escrit que et dedico en el dia del teu traspàs formi part dels molts records que tinc de la teva existència. Els éssers vius estem destinats a morir. Voldríem que la mort fos tardana i sense patiment; però, malauradament, aquest desig no sempre es compleix. D’aquest pas –que a tots ens toca de fer– sabem que, tard o d’hora, ningú no se’n pot escapolir.

Set anys i vull mesos és el temps de diferència de la nostra edat. Eres una nena quan jo vaig néixer. Em passejaves. Em feies jugar. Anàvem al mateix col·legi; tu, al grup dels alumnes grans; jo, al dels caganius. Formava part de la teva colla d’amigues, essent una nena de joguina vivent per a tots. De gran, de tu vaig aprendre a cosir ajudant-te en la confecció de roba femenina mentre treballaves de modista.

Són tants els bons records que em queden de tu que mai no podran esborrar-se.

Te n’has anat sabent que eres la més longeva de tota la família. I la gran il·lusió que tenies de ser besàvia l’has vista realitzada. “No voldria morir sense ser besàvia”, deies. I ho vas ser de tres boniques besnetes que et van omplir de goig. Estaves molt contenta en veure-les créixer. Sabies apreciar i valorar la companyia de la família, que mai no ha deixat de vetllar, amb abnegació, per la teva salut.

La vida, en si, pot ocasionar moments bons o no tan bons i moments dolents o no tan dolents. És així d’imprevisible. Ningú no sap amb certesa quin, com, quan serà el final de la mateixa vida. Bé que tots voldríem ser sabedors del nostre fatídic òbit per estar-ne preparats.

Tia Maria Teresa, ja que la pandèmia ens ha impedit abraçar-nos i besar-nos durant aquests mesos de privacions, avui, 15 d’octubre, dia de la teva onomàstica, t’expresso amb el cor a la boca, la meva profunda estimació i l’entranyable tendresa que se’n derivi.

T’estimo.

Mai no t’oblidaré.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia