Necrològiques

Lola Ferrer: referent en la lluita pels drets de les persones amb Asperger

Avui m’envien un whatsapp al matí: la Lola Ferrer ha mort aquesta nit... La Lola era gran com a persona. La vaig conèixer l’any 2006, compartíem la preocupació pels nostres fills amb Asperger i autisme respectivament i la inquietud de treballar per defensar els seus drets. La Lola Ferrer era una persona amb una energia encomanadissa. Era llum, nervis, decisió, i quan calia era casa, tendresa, abraçada càlida. Inconformista davant els pocs recursos que l’administració dedicava a les persones amb Asperger, va fundar l’Associació Asperger Catalunya l’any 2003, des d’on va engegar diferents accions, formatives i d’intervenció, per a nenes i nens amb Asperger i les seves famílies. També va impulsar la creació d’una xarxa d’entitats pel territori català, dedicades a l’atenció al col·lectiu. Com a presidenta de l’associació Asperger Catalunya va ser la primera a posar en relleu les moltes dificultats que tenien les nenes i noies amb Asperger, que estaven totalment invisibilitzades. Una tasca ingent durant anys. Sense ella segurament no hauria estat possible.

Ens deixa una persona meravellosa impulsora d’un llegat importantíssim per a les persones amb autisme. Des d’aquí, el meu reconeixement, la meva estima cap a ella i tot el meu suport a la família. Lola, el teu somriure i la teva força ens acompanyaran sempre.

(*) Presidenta de la Federació Catalana d’Autisme

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia