Necrològiques

Recordant Pere Frigoler i Teixidor

Amic, professor de música i banyolí

M’he assabentat que ens ha deixat el senyor Frigoler, professor, organista i molt més, però sobretot banyolí. Dic això perquè el meu pare era fill de Banyoles, i apreciava tothom, però quan venia algun banyolí era com si fos sang de la seva sang.

A casa estàvem a unes passes del Conservatori de Música Isaac Albéniz. Us podeu imaginar què vol dir. No puc esmentar noms de professors perquè no hi cabrien; i ja no parlo d’alumnes i mares que n’esperaven la sortida.

Però vaig al meu humil homenatge al senyor Frigoler. L’any 1993, els Amics dels Gegants de Girona vàrem recuperar els gegants antics de Girona, coneguts com el Rei i la Reina, i els capgrossos, això va portar a una festa gegantera el 7 de novembre. Tenia la il·lusió que quan sortissin a ballar els gegants per darrera vegada, ho fessin al so de l’acordió com quan era petita. Els acompanyava el recordat Agustí López, venedor de l’ONCE i cec conegut per Tinet. Li vaig preguntar i va dir que era el Vals de les ones, i em va passar una casset.

Era una il·lusió que tenia, abans de ser portats al Museu d’Història, que unes mainades toquessin l’acordió en homenatge al Tinet. Així, venint de client, vaig preguntar al senyor Frigoler si coneixia algú, i em diu: “Els meus fills, amb un altre d’una botiga del carrer Nou de robes.” Tenien dotze anyets.

Arriba el gran dia, es col·loca una tarima, però degut a la gran gentada es decideix que al balcó quedi en Tinet, i l’Angeleta, la seva esposa, autoritats, en Raimon i el senyor Nadal amb altres polítics, i jo mateixa baixéssim a baix perquè la gent ho veiés millor.

Veure sortir a ballar els gegants a càrrec dels Geganters d’Arenys de Mar amb la música que tocaven aquests nens va ser impressionant. Podria continuar: hi ha un vídeo en mans de l’Ajuntament, donació nostra, on està enregistrat.

Sols volia dir al senyor Frigoler que han passat 28 anys, però aquell fet, que per a mi forma part de la història de Girona, no l’he oblidat. Sé que haurà estat rebut per grans músics. Aquí l’espai mana, i els recordo a tots a veure si fan una coral.

Senyor Frigoler, crec que en saber el seu traspàs li devia el meu petit homenatge. Aquells nens ja deuen ser ben grans, formen part de la història de Girona, i això no es pot oblidar. Està escrit.

Descansi en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia