Necrològiques

SOCIETAT

Alba Diéguez, la nena que va buscar un miracle impossible a Rússia

Quan tenia nou anys va provar un tractament experimental que no va fer efecte

Alba Diéguez, la noia gallega que buscar un remei miraculós per a la seva paràlisi cerebral, va morir divendres als 31 anys, segons va confirmar La Voz de Galicia. Diéguez i els seus pares es van fer coneguts en els mitjans espanyols quan van decidir viatjar a Rússia –ella tenia nou anys– per provar un tractament experimental amb l’objectiu de superar la malaltia.

La gallega, de Monforte de Lemos (Lugo), va morir a Burgos a causa d’una pneumònia, una malaltia freqüent en persones amb paràlisi. La campanya que van fer els pares per recollir diners van permetre un tractament nou amb una tècnica que consistia en l’aplicació de petites incisions internes en les contractures dels músculs que impedeixen el moviment a les persones amb paràlisi.

El tractament el va dur a terme un metge que assegurava que havia aconseguit resultats mai vistos. El cost de tot plegat, segons van publicar els mitjans, va ser altíssim i el Servei Gallec de Salut no se’n va voler fer càrrec, cosa que la família va denunciar davant dels mitjans.

Tot i la malaltia, la noia va assistir de petita amb normalitat a classe, però el tractament no va ser eficaç malgrat l’optimisme dels metges que la van tractar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia