Necrològiques

CINEMA

Mor Jacklyn Jose, l’actriu més popular de Filipines i premiada a Canes el 2016

Va ser guardonada per ‘Ma ’Rosa‘, film del conegut director Brillante Mendoza

L’actriu més popular de Filipines, Jacklyn Jose (Angeles City, 1964), va morir dissabte passat als 59 anys per culpa d’un atac de cor, segons va confirmar la seva família a mitjans del país. Es va fer famosa participant en els telefilms més vistos a Filipines però també va actuar en films dramàtics reconeguts internacionalment, com “Ma’ Rosa” (2016), pel qual va rebre el premi a la millor actriu al festival der Canes. Va ser la primera actriu del sud-est asiàtic en aconseguir-lo.

Va participar en algunes de les pel·lícules més admirades de Brillante Mendoza, considerat el millor director filipí de la història, com la mateixa “Ma’ Rosa”, “Serbis”, per la qual va ser nominada a la millor actriu en les premis asiàtics, “Tirador” i “Le masseur”. Al seu país va rebre el millor a la millor actriu, ja sigui com a principal o de repartiment, cinc vegades, sense comptar els reconeixements diversos per la seva trajectòria televisiva.

L’actriu havia debutat als anys vuitanta i ràpidament va captar l’atenció de directors i productors pel seu estil contingut però també descarat quan feia falta. Se la coneixia com la “Catherine Deneuve” del cinema del seu país.

El 2017 va ser condecorada per la comissió nacional de cultura i arts de Filipines i fins fa unes mesos encara estava treballant en programes de televisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia