Necrològiques

societat

Antoni Boada, un dels millors fotògrafs de Terrassa

Els barris perifèrics, les festes populars, els camps d’esport i els mercats eren alguns dels seus terrenys d’acció preferits

Antoni Boada, un dels millors fotògrafs de Terrassa, va morir diumenge passat als 91 anys.

Nascut a Terrassa el 21 de febrer del 1933, va formar part de la secció fotogràfica del Casino del Comerç, entitat molt activa a la ciutat, que juntament amb el Coro Vell i els Amics de les Arts aplegava la majoria dels fotògrafs amateurs de la zona. També va participar en diversos concursos fotogràfics, tant d’àmbit nacional com internacional. La temàtica de les seves fotografies eren majoritàriament la vida a la ciutat: festes populars, activitats esportives, esdeveniments socials i retrats. Juntament amb Josep Maria Albero Botella, Josep Bros, Jordi Vilaseca, Joan Colom, Ignasi Marroyo, Jordi Munt i Enric Garcia Pedret van fundar El Mussol, en què van confluir amb afinitat d’idees i amb una marcada orientació cap a la fotografia documental.

Es va casar amb Margarita Martí Serarols i va ser pare de dos fills. També va ser un gran aficionat al patinatge artístic, i amb la seva parella va aconseguir premis d’àmbit nacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia