Necrològiques

MÚSICA

Françoise Garner, una de les grans sopranos del segle XX

Va triomfar a tots els grans escenaris de l’òpera mundial, també al Liceu al costat de Caballé

Una de les grans sopranos de la història de l’òpera europea, Françoise Garner (Nerac, 1933), va morir dijous a Nimes als 90 anys, deixant un record formidable per als melòmans i seguidors que van poder escoltar-la i veure-la en directe. El 1982 va triomfar al Liceu al costat de Montserrat Caballé interpretant un dels rols principals, Anna Bolena, en la coneguda òpera de Gaetano Donizetti.

Va estudiar al conservatori de París però es va forjar també amb els exigents professors de Roma, on va descobrir definitivament la seva vocació com a soprano, i de Viena. El 1963 va debutar en L’últim salvatge, de G.C. Menotti, a l’Òpera Còmica de París. El 1971, ja consagrada, va interpretar un dels papers més agraïts, el de Reina de la Nit a La flauta màgica, de Mozart, a Ais de Provença.

El seu cant va evolucionar a finals dels setanta cap a un registre més líric, fet que li va permetre actuar en papers tan exigents com la Margarida de Faust, la Cio-Cio San de Madama Butterfly o la Julieta de Romeo i Julieta de Gounod a l’escenari més exigent de tots, l’Arena de Verona.

Va cantar amb èxit del públic i de a la crítica a Ginebra, París, Milà, Gènova, Lieja i al Metropolitan Opera de Nova York. La seva gravació més coneguda és la de l’òpera Norma, de Bellini.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia