Necrològiques

Mor Antoni Cutrona, director de l’Escola Agrària de Gandesa i un històric d’ERC a Móra

Fa deu dies va ser homenatjat per la seva militància independentista i republicana

El director de l’Escola Agrària de Gandesa, Antoni Cutrona i Cutrona, un històric d’ERC a les Terres de l’Ebre, va morir ahir després de lluitar en els últims anys contra una llarga malaltia. Ho ha confirmat l’escola en un comunicat a Instagram. Segons ha publicat el web especialitzat vadevi la de Cutrona és una pèrdua rellevant per al sector de la vinya. Era membre del comitè del panell de tast de la Denominació d’Origen Terra Alta des del 2007 i un reconegut mestre de tast de vins i maridatges, a banda de la seva faceta més coneguda, la de mestre a una escola en la qual ell mateix n’havia estat alumne. Des del 2014 n’era el director.

Fa tot just deu dies va ser homenatjat per ERC en la festa de la Fraternitat Republicana pel seu activisme en les entitats culturals de la Ribera d’Ebre i per la seva militància independentista i republicana. Era membre de la junta local del partit a Móra d’Ebre –secretari de finances–, on també havia format part d’alguna de les seves llistes municipals.

Va participar en el projecte Vi de la passió per recuperar el vi que els romans podien haver elaborat a la zona fa dos mil anys. Durant la seva etapa a l’escola de Gandesa, un centre de formació públic, va aconseguir la cessió d’una antiga finca de dues hectàrees al centre del municipi per posar en marxa un nou cicle superior d’olis, vins i viticultura. S’havia proposat per als propers anys obrir laboratoris d’olis i de vins, una sala d’embotellament, una cambra frigorífica, noves aules i l’adequació de l’accés per a persones amb mobilitat reduïda. Va defensar sempre la formació com a fórmula per arrelar els joves en l’àmbit rural, com ara la Terra Alta.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest divendres a 2/4 de sis de la tarda al tanatori Pellissa de Móra d’Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia