Necrològiques

COMUNICACIÓ

Mor Victoria Prego, periodista i cronista de la Transició

Va col·laborar i treballar en alguns dels grans mitjans de comunicació espanyols

La periodista espanyola Victoria Prego (Madrid, 1948), considerada una de les cronistes de la Transició, ha mort a Madrid als 75 anys, segons ha anunciat l’Associació de Premsa de la ciutat, que va presidir ella mateixa des del 2015 al 2019.

Un dels seus grans èxits en l’àmbit de la comunicació televisiva va ser la sèrie documental La transición a La 2 de TVE, en què analitzava aquest període des de l’atemptat contra Carrero Blanco fins a les eleccions del 1977. Aquest programa de divulgació, amb tot, justificava la majoria de decisions que es van prendre en aquell moment i que van servir per consolidar el règim monàrquic a Espanya.

Prego va ser corresponsal a Londres de TVE després d’haver treballat a l’agència EFE. Va ser una destacada tertuliana en diferents mitjans i va destacar també pel seu paper de moderadora en molts programes de caràcter polític. El 2000 es va incorporar a El Mundo, on va ser adjunta a la direcció en un diari que va tenir sempre un clar biaix no només cap a la dreta sinó contra tots els moviments sobiranistes a l’Estat espanyol.

En el sistema mediàtic de Madrid es va moure sempre amb molta comoditat en ser considerada la gran referent de la Transició. Va escriure els llibres Diccionari de la transición i diferents obres dedicades als presidents Alfonso Suárez, Calvo Sotelo, Felipe González i José Maria Aznar. Va col·laborar amb Luis del Olmo en el programa radiofònic Protagonistas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia