Necrològiques

societat

A reveure, Rosa Guillermo Vilar

Mare, àvia i enamorada de la Vall de Sant Daniel

La senyora Rosa, com li deia jo, ens ha deixat als 95 anys. Havia nascut al Jardí de l’Àngel, ara un lloc emblemàtic de la nostra ciutat. Es va casar amb en Francisco Amargant i varen arribar a viure a Sant Daniel quan la seva nena, la Rosa Maria, tenia 6 anyets. Allà hi va plantar les seves arrels.

La senyora Rosa va cuidar la casa i la família i va pujar els seus nets. L’any 2006 va quedar vídua i passats uns mesos, molt decidida, es va incorporar a l’Associació de Gent Gran de Sant Daniel, on feien manualitats.

Quan la Carme Baró, la millor florista de Girona i consogre seva, també va quedar vídua, va anar a viure amb ella i van ser feliços, àvies, fills i nets, a la seva casa de Sant Daniel, casa de tots.

A la Vall crec que no hi havia ningú que no la conegués. Es feia estimar molt i era agraïda. A missa, fins a la pandèmia, no hi va fallar mai. Ella pujava al cotxe del mossèn que fos, però al monestir no hi fallava.

Però l’edat no perdona i les cames li varen començar a donar problemes. Ella aguantava i era tan feliç... Quan li trucava m’explicava que no es perdia cap escrit meu, em deia tots els que havia llegit i tenia un cap tan clar...

Fa uns quatre mesos va perdre la Carme. Ella anava fent a casa fins que fa poc va caure. La varen dur al Trueta i d’allà, a Mutuam, i es va veure perduda, perquè veia que no podia fer res. Tot i això es feia llegir el diari. Fa dos dies la van portar d’urgència al Trueta, a la sala d’operacions: una sèpsia. Estava estable, però de cop va empitjorar. Acompanyada de la seva família, es va acomiadar amb el cap ben clar i va tancar els ulls com un àngel, mai més ben dit, per entrar a la casa del Pare. Eren dos quarts de nou del vespre de divendres.

Rosa, ara no li dic senyora com em va imposar quan vàrem parlar el darrer dia, tingui per segur que la Carme, la millor florista del Barri Vell, la vindrà a esperar amb un gran ram de flors com els que preparava ella per a l’exposició de flors quan hi participava i que enguany es va inaugurar dissabte.

Girona s’ha vestit de flors i colors per dir-li adeu amb una bonica cerimònia que se celebrarà avui, dilluns, a les onze del matí, al monestir de Sant Daniel, casa seva.

Descansi en pau.

(*) Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia