Necrològiques

MÚSICA

Mor Enric Castelló, un dels fundadors del grup Els Barrufets

El cantant palamosí i els seus companys van ser els primers en tocar en directe l’havanera ‘El meu avi’

El professor i músic palamosí Enric Castelló i Salvador, que ara vivia a Santa Cristina d’Aro, va morir ahir als 69 anys. Era un personatge molt apreciat a Palamós sobretot per la seva vessant de cantant i guitarrista ja que als anys setanta va impulsar el grup de folk Els Barrufets, que va tenir l’honor de ser el primer en interpretar en directe un dels temes més icònics de la música popular catalana El meu avi en una de les cantades d’havaneres de Calella.

Castelló es va aficionar a la música i a la guitarra de ben jove, arran de l’eclosió de la Nova Cançó. Va ajuntar-se primer amb Joan Oliu, de Palafrugell, i el conegut escriptor Toni Puigverd, de la Bisbal, amb els quals va fer les primeres actuacions com a trio. Quan Puigverd ho va deixar, es van afegir al grup Carles Casanovas i Jordi Agustí, que fins aquell moment havien cantat com a duet pel seu compte.

El conegut compositor Josep Lluís Ortega Monasterio Ortega Monasterio visitava sovint el bar familiar d’en Casanovas i va ensenyar El meu avi a en Carles. D’aquesta manera el grup la va poder interpretar en directe. El quartet va tenir una durada curta als anys setanta però deu anys després es va reunir un últim cop per celebrar el seu desè aniversari.

Abans que deixés la música a un costat, Castelló va portar cançons clàssiques del folk català i també versions de cançons anglosaxones a casals, locals parroquials i altres espais de la comarca. Molts el recorden a la parròquia animant els feligresos amb les seves tonades durant les celebracions religioses.

Castelló, que havia anat a l’escola Vedruna, es va graduar a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va exercir de professor de literatura a l’Institut del municipi fins que es va jubilar.

La cerimònia de comiat ha tingut lloc aquesta tarda a l’església de Santa Maria de Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia