Necrològiques

POLÍTICA

Mor als 71 anys Jordi Monclús, històric exalcalde republicà de Benifallet

Va liderar el consistori de les Terres de l’Ebre entre el 2003 i el 2015 i també va ser conseller comarcal

L’històric exalcalde de Benifallet (Baix Ebre), el republicà Jordi Monclús Doliu, va morir ahir dijous al matí als 71 anys, a causa d’una llarga malaltia. El polític va ser alcalde d’aquesta vila de les Terres de l’Ebre durant tres mandats consecutius, des del 2003 fins al 2015. Primer ho va ser com a candidat independent, i després va liderar la llista d’ERC a les eleccions municipals del 2007 i del 2011, on va tornar a ser el polític més votat. També va ser conseller del Consell Comarcal.

Al capdavant del consistori va viure un fort període de crisi econòmica. Per combatre-la, va reforçar sobretot l’aposta per la promoció turística. Entre els seus projectes per reforçar aquest sector, en un municipi sense indústria, va engegar la Via Verda, un camí que transcorre per un tram de ferrocarril, fora de servei, que antigament unia la Puebla de Híjar i Tortosa, un espai ideal per realitzar excursions en bici, a peu o a cavall. També va impulsar l’organització de la Fira de Turisme i Navegació Fluvial i les jornades gastronòmiques.

Amb tot, van quedar pendents diferents projectes com l’aprofitament de l’antic balneari de Cardó o la construcció d’un complex hoteler a la finca de la Xalamera. Tant l’Ajuntament com el consell comarcal han expressat el seu condol a família i amics. ERC també va lamentar ahir la defunció de l’antic alcalde.

El partit considera clau el seu rol en les obres que es van fer el centre de dia, la façana fluvial i la depuradora. La seva figura va ser lloada per polítics d’altres partits, com el conegut exalcalde de Tortosa Ferran Bel. “Quin greu! Jordi va ser un bon alcalde, però sobretot una bona personal. Vaig tenir la sort de col·laborar amb ell, tant com alcalde, com a conseller comarca. Grans records, estima i respecte per a la seva persona”, va escriure al seu compte d’X (Twitter).

Monclús recordava sovint que una de les apostes del municipi era el de l’energia eòlica com a resposta a la central nuclear d’Ascó, situada a només 45 quilòmetres i en la qual molts joves del municipi hi acabaven treballant.

El seu amic i batlle de Deltebre, Lluís Soler, també va recordar el rol de Monclús al Baix Ebre: Vam compartir il·lusions i reptes territorials. Em va fer l’honor de ser pregoner de la Festa Major de Benifallet. Sempre recordaré la seva capacitat de suma pel territori i estima pel seu poble. Descansi en pau, Jordi”.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dissabte a les 10 hores al mateix tanatori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.