Necrològiques

Vicenç Rosich Gonzalvo

President del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona (1989-2002)

Vicenç Rosich Gonzalvo va morir el 17 de maig del 2024, als 74 anys.

Nascut a Barcelona el 19 de juliol del 1949, va iniciar la seva activitat en el sector assegurador l’any 1970 com a treballador de La Unión y el Fénix Español, a la direcció regional de Barcelona. Poc després va passar a La Estrella, on el 1972 es va fer càrrec de la sucursal de Girona.

L’any 1978 va començar la seva activitat professional com a corredor d’assegurances. El 1992 va constituir la societat V. Rosich Corredoria d’Assegurances SL, de la qual va ser administrador i director tècnic, amb oficines obertes a Girona, Barcelona i Madrid.

Col·legiat des del 17 de setembre del 1979, va formar part de la junta de govern i de la comissió permanent del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona des dels seus inicis com a col·legiat, essent un col·laborador infatigable en la difícil tasca de la defensa dels interessos de la nostra professió. Van ser 25 anys ocupant algun càrrec en la direcció del col·legi de Girona, i sempre, en qualsevol d’ells, va demostrar la seva vàlua i encert en la gestió.

Va presidir la secció delegada del Centre d’Estudis a Girona del 1987 al 1989. Va ser president del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona durant el període 1989-2002.

Va presidir el Consell de Col·legis de Mediadors d’Assegurances de Catalunya durant l’etapa 1992-1994 i la 2000-2002.

En el període 1993-1997 va ser vocal de la comissió permanent del Consell General dels Col·legis de Mediadors d’Assegurances de l’Estat espanyol i president de la Comissió d’Ordenació de Mercat.

Va ser el director del 1r Congrés d’Agents i Corredors d’Assegurances de Catalunya, celebrat a Lloret de Mar el 1987, on es va presentar el Diccionari d’Assegurances d’Osvald Cardona (d. e. p.).

Va ser l’impulsor d’un gran nombre d’iniciatives professionals i col·legials i va participar en nombrosos esdeveniments relacionats amb la mediació de caràcter nacional i internacional.

Sota la seva presidència es va signar, el 1990, el protocol d’amistat i col·laboració en matèria de sinistres d’automòbil entre el col·legi de Girona i el Sindicat d’Agents Generals de la Catalunya Nord, així com les ampliacions del seu àmbit a tot Catalunya i Occitània, el 1991, i a les Balears, el 1995.

També, el 1995, es van iniciar els contactes amb l’Smcar, el Sycra i l’AIBA –associacions de corredors de França i Itàlia.

Així mateix, sota la seva presidència, el col·legi de Girona va crear les marques que identifiquen els mediadors d’assegurances col·legiats (Ad’a / Cd’a), assumides també per la resta de col·legis de Catalunya.

Altres aspectes destacats durant la seva etapa com a president del col·legi de Girona van ser la creació del Premi Sol, les obres d’adequació i millora de la seu col·legial i la creació de la pàgina web del col·legi.

L’any 2002 li va ser concedida pel Ministeri d’Economia i Hisenda la Medalla al Mérito en el Seguro i el 2014 la Medalla del Consejo General.

Ens ha deixat un amic i company, una persona entranyable. El buit que deixa en la nostra institució és immens, però el buit més gran el deixa en la seva família. Tot el nostre suport i escalf a la Rosa, la seva esposa, i a tota la seva família i amics.

Descansa en pau, amic Vicenç.

(*) Presidenta del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia