Necrològiques

SOCIETAT

Mor Bud Anderson, el millor pilot dels aliats durant la Segona Guerra Mundial

Va abatre 18 avions alemanys i va completar 116 missions

El general de brigada de les forces aèries dels EUA Bud Anderson (1922, Oakland), l’últim triple as de l’aviació del seu país, va morir divendres passat als 102 anys al seu domicili, a Auburn (Califòrnia). El reconegut pilot va abatre 18 avions enemics sobre Europa, tot un rècord en els combats aeris de la guerra. Amb el famós P-51 Mustang, va completar 116 missions sense rebre ni un sol impacte dels avions alemanys davant la sorpresa dels seus propis caps. Quan va abatre el seu 16è enemic va rebre l’estatus de triple as. Era l’últim d’aquest selecte grup que encara estava viu.

Després del conflicte mundial va continuar en les forces aèries del seu país sobretot com a instructor i provador de nous prototips. Va volar amb més de cent avions de combat diferents. Després de realitzar alguns missions al Vietnam es va retirar el 1972 essent un dels pilots més llorejats de la història del país i d’entrar a formar part del Saló de la Fama de l’aviació. A França també se li va concedir la Legió d’Honor per les seves missions a Europa.

S’havia allistat a l’exèrcit del seu país després de l’atac dels japonesos a Pearl Harbour. A Europa, posteriorment al Dia D, va liderar algunes de les principals missions de càstig a l’exèrcit alemany quan els aliats avançaven cap a Alemanya. El seu últim combat aeri va tenir lloc el 5 de desembre del 1944 sobre el cel de Berlín.

El 2022, quan va fer els cent anys, va ser ascendit simbòlicament a general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia