Necrològiques

Mor Ivan Boesky, el gran especulador de Wall Street

Va inspirar el personatge de Gordon Gekko, un avariciós lladre d’empreses, a la pel·lícula d’Oliver Stone “Wall Street” (1987)

Ivan Boesky, un financer estatunidenc protagonista de l’escàndol de Wall Street del 1980, va morir aquest dilluns a l’edat de 87 anys, segons recull el mitjà americà The New York Times.

Nascut a Detroit el 1937, es va llicenciar en Dret al Detroit College of Law i més endavant va començar com a inspector d’Hisenda. El 1966 es va traslladar a la ciutat de Nova York per convertir-se en un especulador financer. La seva perspicàcia a l’hora de preveure les adquisicions d’unes empreses per altres el va convertir en un dels agents de borsa més rics de Nova York.

El 1986, però, la Comissió del Mercat de Valors dels EUA va descobrir que un empleat de l’empresa Drexel Burnham Lambert havia estat transferint informació privilegiada a Boesky i va ser condemnat per frau. Tot i així, va aconseguir arribar a un acord amb La Casa Blanca per donar-li informació a canvi d’una sentència de presó menor. Va haver de pagar una fiança de 100 milions de dòlars com a garantia per la liquidació de la seva Agència de Canvi i Borsa i se li va prohibir treballar en les finances per a la resta de la vida. Finalment, va passar dos anys empresonat a la Lompoc Federal Prison Camp de Califòrnia i després sis mesos més en una presó de mínima seguretat. Va ser posat en llibertat el 1990.

Boesky va inspirar el personatge de Gordon Gekko, un avariciós lladre d’empreses, a la pel·lícula d’Oliver Stone “Wall Street” (1987).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia