Necrològiques

SOCIETAT

Mor Lluís Victori, conegut empresari, activista i organista d’Igualada

Va ser tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda als anys setanta

L’empresari i organista Lluís Victori Boladeras, un activista social molt reconegut a Igualada, ha mort als 89 anys, segons ha confirmat el mitjà local veuanoia.cat. Als anys setanta va ser també tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda quan el batlle era Ramon Grau i Vilaseca.

En l’àmbit professional Victori va seguir el negoci familiar de comerç de cereals, fertilitzants i altres productes per a la ramaderia en una companyia que portava el seu nom amb seu a Barcelona. També va ser secretari de la Fundació Mútua Igualadina.

Va promoure la rehabilitació de l’orgue de la basílica de Santa Maria i va esdevenir l’organista titular. Va tocar al costat de les grans corals del poble. El 2022 va rebre un homenatge de la coral Santa Maria per la seva trajectòria musical. Va actuar al costat de moltes corals i músics del municipi.

Segons explica Pere Prat en el seu article a veuanoia.cat era un “enamorat de Bach”. “Es va caracteritzar pel seu esperit detallista i curós amb la lletra de la llei. La seva tenacitat i constància el feu participar en moltes institucions i iniciatives locals, especialment en les diferents etapes d’entitats vinculades a Mútua Igualadina, i les seves des del camp de les assegurances d’incendis fins a les darreres fusions i creació de noves activitats en el món de la prevenció i la sanitat.”

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dimarts a les 11 h del matí a l’arxiprestal basílica de Santa Maria d’Igualada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia