Necrològiques

OBITUARI

Recordant Josep Maria Rebull Costa

Espòs, germà, oncle, esportista, il·lusionista, botiguer del Barri Vell i amic

Dilluns ens va deixar, als 93 anys, en Josep Maria, exbotiguer del Barri Vell, de Can Rebull.

El seu pare venia del Priorat i la seva mare se sentia botiguera. Eren temps difícils. Es van assabentar que a Girona, a la plaça de les Castanyes, just quan surts de les Voltes d’en Rosés, a l’esquerra, on hi havia la primera polleria de Girona, a pocs metres hi havia una botiga de nom Tupinamba que es traspassava, i aquí va començar el negoci. La mare amb en Josep i la Mercè; ella, 12 anys, i ell, una mica més; el tercer fill, l’Anton, va ser el constructor Rebull de molts edificis importants dels anys setanta i vuitanta. Van començar a vendre en un barri on hi havia de tot. En Josep va festejar, es va casar amb la Montserrat, la que va ser la seva esposa. La Mercè, amb sentit de botiguera, es va casar i va obrir la botiga Orquídea, a la Rutlla.

En Josep no va tenir fills i es va dedicar, juntament amb la Montserrat, a anar millorant el negoci. Vivien l’un per l’altre. Ell feia esport i te’l podies trobar corrent pel carrer. Va començar a fer muntatges per a la Festa del Pedal. Quan passava tothom el saludava. Havia fet coses molt divertides. Va fer un vaixell i li va posar La balada d’en Lucas. Sempre anava amb barretina. Era una atracció dins la Festa del Pedal del GEiEG. Ell anava al mercat i la seva botiga sempre estava plena de caixes amb tota classe de verdures i fruites. Aleshores va arribar la jubilació. En van gaudir celebrant 50 anys, i també va arribar la vellesa.

Ahir, a les 10 del matí, va tenir un emotiu comiat a la parròquia de Sant Josep.

Senyor Rebull, quan arribi a dalt, on l’esperarà molta gent, trobarà la Rosa Maria, la filla del sastre Soler, que també els havia ajudat fa poc i ens va deixar sobtadament a tots. Una abraçada. Descansi en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia