Necrològiques

CUltura

Mor l’editor Joaquín Sabaté, fundador d’Ediciones Urano

L’empresari, d’origen xilè, va crear el seu segell el 1983

L’editor barceloní Joaquín Sabaté (Santiago de Xile, 1934), fundador d’Ediciones Urano, ha mort aquest dilluns als 90 anys a la capital catalana, segons ha informat el segell en un comunicat que ha recollit l’agència EFE.

Joaquín Sabaté, que va ser membre de la junta del Gremi d’Editors de Catalunya, va posar en marxa a Barcelona, el 1983, juntament amb un grup d’amics amb experiència en el món editorial, la seva coneguda marca amb la intenció de “difondre el coneixement a través del llibre”, segons explica la nota oficial de comiat.

Sabaté va ser el director general de la companyia fins al 2005, quan va passar a exercir el càrrec de president. L’editor tenia formació econòmica ja que s’havia llicenciat en un programa d’Alta Direcció d’Empreses a la Universitat Catòlica de Xile.

Era fill de pares amb arrels catalanes, i això va facilitar que s’instal·lés a Barcelona en la dècada dels anys seixanta. La seva passió pel món dels llibres i els seus vincles amb el mercat llatinoamericà van fer d’Urano un projecte d’èxit. Entre els llibres més venuts en els primers anys van destacar obres sobre autoajuda i salut, com La antidieta de Harvey i Marilyn Diamond i Usted puede sanar su vida de Louise Lay, que va ser número 1 vendes. Els acords amb altres grans editorials, com EMECE van facilitar la seva ràpida expansió al mercat espanyol.

El 2023, el grup editorial va passar a dir-se Urano World i compta ara amb una plantilla de més de dues-centes persones, amb matriu a Espanya, que es distribueix entre els Estats Units i la major part de Llatinoamèrica, amb cases pròpies a Argentina, Mèxic, Xile, Uruguai, Perú, Colòmbia i els Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia