Necrològiques

SOCIETAT

Mor l’advocat osonenc Lluís Xandri, referent en la lluita contra la repressió

Va col·laborar amb l’ANC en els recursos contra la Junta Electoral del 2021

L’advocat, activista i politòleg osonenc Lluís Xandri i Molas, que actualment era secretari de l’Ajuntament de l’Esquirol ha mort aquest dijous als 52 anys, segons ha confirmat l’Associació d’Advocats d’Osona en defensa dels Drets Humans. Va ser un dels defensors de diversos activistes que van ser reprimits judicialment després del tall a al Jonquera del 2019 en les protestes arran de la sentència del procés.

“Avui ens ha deixat en Lluís Xandri, una gran persona i incansable lluitadora. Resta en el nostre record el seu sentir. Descansa en pau”, ha escrit l’associació d’advocats per acomiadar el seu company.

La seva trajectòria política el va portar a ser regidor d’ERC el 1995 a Sant Hipòlit de Voltregà i president de la secció local d’Osona nord de les joventuts del partit. També va formar part de les llistes de la formació en les eleccions europees. A Sant Hipòlit va pactar amb l’alcalde, el convergent Ramon Trabal, i va ser regidor de Cultura, Educació i Participació Ciutadana fins al 1996.

També era una persona coneguda en l’àmbit de l’hoquei sobre patins. Havia estat porter i va ser entrenador d’equips de formació del Club Patí Voltregà. Va estudiar en la Universitat Autònoma de Barcelona i en la Universitat Oberta de Catalunya.

L’expresidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Elisenda Paluzie, ha recordat a les xarxes socials la figura de Xandri, que també va ajudar a l’entitat a presentar els recursos contra la Junta Electoral per la prohibició de concentracions el 2021. L’advocat també va impulsar una querella criminal el 2020 contra la Fiscalia i els Mossos d’Esquadra per haver retirat la pancarta amb Felip VI cap per avall que havien penjat a la Plaça Major de Vic.

Abans de treballar a l’Ajuntament de l’Esquirol també ho havia fet al de Tavèrnoles (2014-2018).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia