Necrològiques

Cultura

Mor als 90 anys el conegut músic cassanenc Josep Mercader i Molla

Membre de la Principal i la Selvatana també va ser futbolista i era el soci número 1 de la UD Cassà

El reconegut músic cassanenc Josep Mercader i Molla (1933) va morir dissabte als 90 anys. La notícia ens l’ha fet arribar en Quim Massa, bon amic seu i expresident dels Amics de la Sardana de la vila. La cerimònia de comiat tindrà lloc aquesta tarda a les 5 al tanatori de la vila.

Va ser un dels grans intèrprets de fiscorn i trombó en algunes de les formacions històriques de la Principal de Cassà i la Selvatana, grups de referència en l’àmbit sardanista i de balls a Catalunya. Va ser alumne de solfeig i piano d’en Pere Mercader. Va continuar les classes amb un altre gran mestre, en Modest Puig, que el va convertir en un virtuós del fiscorn i el trombó. En els concerts de ball de les orquestres, tocava el trombó de vares.

Va estrenar-se com a músic a la Principal de Cassà. El 1955 va accedir a la Principal de Cassà en el lloc del conegut “Moreno”, que havia trobat un lloc a la Principal de la Bisbal. S’hi va estar fins al 1964. Dos anys més tard va trobar lloc en el grup Camps y su ritmo, que va esdevenir Els Súpers fins als anys vuitanta. En la primera formació tocava amb Robert Carbó, Manel Comadevall, Francesc Cadanet i Francesc Camps. Va estar-se també tres temporades amb la cobla Ciutat de Girona.

Va ser un referent en l’esport a Cassà. Va ser futbolista i tenia el número 1 de soci de la UD Cassà. Era vidu de Brigitte Engelmann.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia