Necrològiques

SOCIETAT

Mor Antoni Font, impulsor de l’associació per a la memòria històrica

Va haver d’exiliar-se de Catalunya amb només vuit anys

L’activista terrassenc per a la memòria històrica Antoni Font i Moré (1933), fill d’exiliats republicans de la CNT, ha mort als 91 anys, segons ha comunicat el seu amic i historiador Manel Márquez, amb el qual va col·laborar en el llibre Combat per la llibertat, a la xarxa X.

Va haver de deixar Catalunya poc després de la guerra quan tenia només vuit anys amb la seva mare, quan el seu pare ja estava tancat en un camp de treball. Va ser repatriat quan en tenia 10 juntament amb altres nens i nenes que eren fills d’exiliats. Al 1946, quan tenia 12 anys i estava vivint un altre cop a Terrassa, va fugir i va estar a l’exili fins al 1964, any en què va tornar definitivament a Catalunya. Va ser acusat de propagandista i el van “marcar de prop”, com ell mateix explicaria en una entrevista a Kaos en la red.

Va ser militant de la CNT, un compromís que va mantenir en els primers anys de la transició. Va ser un dels impulsors de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya i va treballar sense defallir per localitzar fosses comunes arreu del territori. Va trobar l’indret, de fet, de les fosses comunes del cementiri de Terrassa. Va ser homenatjat al seu municipi i al seu barri.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dijous a les 15 h a l’Espai Jardí dels Serveis Funeraris de Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia