Necrològiques

SOCIETAT

Mor l’empresari i activista de Gironella Lluís Boix Ballús

Va ser tinent d’alcalde i futbolista i entrenador de l’equip del municipi

L’empresari i activista veïnal de Gironella Lluís Boix Ballús va morir dilluns als 81 anys, segons han confirmat mitjans locals com Televisió del Berguedà i Regió 7. Des de ben jove va començar a treballar en el sector de la xarcuteria fins que amb el temps va esdevenir un dels fundadors de Càrniques la Valldan, empresa ubicada a Berga. Va ser una de les primeres del sector en assolir la ISO 9001-2000.

Boix va ser també membre i fundador del Rotary Club Berguedà, entitat que ha remarcat el tarannà de Boix, “estimat” per tots aquells que el van poder conèixer.

Abans de la transició va ser tinent d’alcalde a l’Ajuntament portant la regidora de festes i esports. Va treballar colze a colze amb les entitats del municipi, amb les quals continuaria col·laborant de forma activa després de la seva etapa política. Va treballar per mantenir una de les grans tradicions de Gironella, el Ball de l’Almorratxa, creant el grup d’amics que s’encarrega de ballar-lo durant la festa major.

Una de les seves grans passions era el futbol. Va ser jugador i entrenador del Gironella i soci del seu club de l’ànima, l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia