Necrològiques

RELIGIÓ

Mn. Ramon Bosch i Brugada

Mn. Ramon Bosch i Brugada va néixer a Olot el 20 de setembre del 1933. Va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i es va llicenciar en filosofia i ciències socieconòmiques a la Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma. Va ser ordenat prevere a l’església de Sant Martí del Seminari el 1957. Tot seguit va ingressar a l’Institut Espanyol de Missions Estrangeres, on del 1969 al 1974 en va compartir la direcció.

Fins al 2011 va exercir el ministeri al Bisbat de Dapaong (Togo) en diferents serveis: rector de Notser, de Dzon-Kotora, de Sainte Monique, de la Catedral i, durant dotze anys, va ser el vicari general del Bisbat. A la darrera etapa va ser l’encarregat de la creació i primer rector de la parròquia de Saint Paul de Dapaong. Quan va tornar a casa va anar a residir a la residència sacerdotal Casal Marià, va ser adscrit a l’agrupació de parròquies d’Olot i nomenat capellà de la residència de Santa Maria del Tura. Cal esmentar que el curs 1982/83 va gaudir d’un any sabàtic al nostre Bisbat. Llavors se li va encomanar la parròquia de Palol d’Onyar i va exercir de professor d’antropologia filosòfica al Seminari diocesà. Ha mort a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia