Necrològiques

CULTURA

Mor Víctor Esteve, un dels fundadors del grup de rock Impresentables

Van destacar als noranta amb dos àlbums i col·laboracions remarcables

El músic i compositor Víctor Esteve, membre del grup de rock en català Impresentables, va morir dissabte als 50 anys, segons ha informat el web de la revista Enderrock. Va ser el baixista i un dels fundadors d’una banda que va destacar als anys noranta. Es van formar al barri de Sant Andreu de Palomar i van barrejar el rock clàssic d’arrels anglosaxones amb el folk català. Els dos àlbums oficials que van treure al mercat van ser Els joves (1994) i Sense paraules (1997).

Després de gravar una primavera maqueta anomenada Temps de rock & roll, van debutar el 1993 amb un disc conjunt amb altres bandes emergent de l’escena catalana, com Alta Tensió i Whiskyn’s Cullons, el grup liderat en aquell moment per Joan Masdéu. A banda dels dos àlbums oficials gravats amb Al·leluia Records, van participar en el musical d’Albert Gil Picadillo i canelons al costat de Titot de Brams i d’altres actors. La mateixa discogràfica Al·leluia va editar el disc de l’obra. Van arribar a gravar un tercer disc que no va meure mai la llum.

Probablement les cançons més conegudes d’Esteve i els seus companys d’Impresentables van ser Nina, Follem, follem que el món s’acaba, una versió de Pujarem dalt dels cims dels Esquirols i Tornarem a la carretera, adaptació al català d’un tema de Van Morrison.

Un altre dels fundadors del grup, el bateria Jaume Viader “Txume” va morir fa cinc anys d’un càncer. La resta de components originals van ser Joan Andreu Moll (guitarra) i David Massó (guitarra i veu).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia