Necrològiques

Mor Bill Cobbs, conegut actor d’‘El guardaespaldas’ i ‘Noche en el museo’

Es va convertir en un secundari de luxe en grans produccions de Hollywood i sèries televisives

L’actor nord-americà Bill Cobbs (Cleveland, 1943), protagonista en grans produccions de Hollywood, va morir ahir als 90 anys al seu domicili de Califòrnia, segons ha anunciat la seva família a les xarxes socials. Va ser un secundari, i de vegades un actor clau, en films que van recaptar milions de dòlars arreu del món, com la famosa El guardaespaldas de Kevin Costner i Whitney Houston o les dues parts de la comèdia Noche en el museo al costat de Ben Stiller. En el primer film, el més recordat de Cobbs, va interpretar el rol de mànager de la cantant Rachel Marron, el paper de Houston.

Bona part de la seva trajectòria va tenir lloc en conegudes sèries de televisió. De fet, va guanyar un premi Emmy per la seva actuació en la sèrie infantil Dino Dana de producció canadenca. El seu rostre també va aparèixer en xous que ja són història de la televisió i la cultura popular arreu del món, com Los Soprano, El ala oeste de la Casa Blanca, Buenos tiempos, Sesame Street o My wife and kids. Va convertir-se en un dels actors afroamericans més remarcables de la seva generació.

Abans de ser actor, Cobbs va treballar en l’exèrcit i també com a comercial a IBM i venedor de cotxes a la seva ciutat. El 1970, amb tot, va decidir fer-se actor i viatjar a Nova York quan ja tenia 36 anys. Va rebutjar auna feina com en el departament comercial de l’NBC per centrar-se exclusivament en les audicions. Es guanyava la vida fent de taxista, reparant material d’oficina i amb feines ocasionals fins que va assolir el primer paper com a actor professional en la companyia teatral Negro Ensemble.

Als setanta i als vuitanta va participar en films de culte, com Asalto al tren Pelham (1974), Entre pillos anda el juego (1983), Silkwood (1983), Cotton Club (1984), El color del dinero (1986) i Bird (1988) sota les ordres d’alguns dels grans directors de Hollywood: John Landis, Francis Ford Coppola, Mike Nichols, Martin Scorsese i Clint Eastwood. La confiança que li van fer aquests grans realitzadors el van convertir en un dels grans actors secundaris de Hollywood.

Un dels seus últims papers va ser el d’un dels agents en els dos últims episodis de S.H.I.E.L.D., una de les sèries d’acció de més èxit de les dues últimes dècades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.