Necrològiques

SOCIETAT

Mor el forner badaloní Antoni Figuera, president de la IGP Pa de Pagès Català

Era el propietari de la fleca familiar Forns de Pa J. Figuera

El conegut forner badaloní Antoni Figuera i Niubó, president de la IGP Pa de Pagès Català, ha mort avui de forma sobtada, segons ha anunciat l’entitat a les xarxes socials. La IGP ha estat un element clau en la difusió i reconeixement de l’ofici de forner al país.

Figuera va ser nomenat president del consell l’octubre del 2013 substituint en el càrrec Jordi Morera. El seu obrador i la seva fleca és la coneguda Forns de Pa J. Figuera, a Badalona. Quan va accedir al càrrec ho va fer al costat de flequers i flequers de petites empreses, que són les que durant aquests anys han mantingut viu l’esperit del consell, reconegut i inscrit en el registre europeu de denominacions d’origen i indicacions geogràfiques. Una de les activitats més emblemàtiques del consell sota la direcció de Figuera ha estat el concurs “millor pa de pagès català”.

La fleca d’Antoni Figuera és un negoci familiar que va començar a caminar el 1928. El primer propietari i forner va ser l’avi. Figuera tenia bé botigues a Sant Adrià i Santa Coloma de Gramenet. En una entrevista realitzada per la pròpia IPG, explicava perquè estava orgullós encara del seu ofici: “El que m’agrada és fer un producte que la gent el gaudeixi quan està en una taula.”

Ell mateix explicava la fórmula per fer un gran pa de pagès català seguint les normes marcades per la IGP: “Primer pastem, deixem fermentar la massa mare més de sis hores i llavors el dia següent el coem en el forn de sola, el que hem tingut tota la vida, i amb farines de qualitat, tot amb productes naturals.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia