Necrològiques

societat

Mor Federico Trias de Bes Recolons, membre d’una rellevant nissaga de juristes

Tenia 92 anys i el 1957 havia fundat el seu propi bufet, que ara lidera el seu fill Gonzalo

El conegut advocat i jurista barceloní Federico Trias de Bes Recolons, fundador del seu propi bufet el 1957, va morir dilluns als 92 anys. La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dijous a les 11.30 al tanatori de les Corts de Barcelona. Estava casat amb Sylvia Quiñones de León Vidal-Quadras

Provinent d’una rellevant nissaga de juristes que es remunta al segle XIX, va començar a exercir a Madrid i durant alguns anys va tenir despatxos a Barcelona i a la ciutat espanyola fins que el 1978 va centrar la seva activitat a la capital catalana al carrer Pau Claris, on el seu pare, el conegut Frederic Trias de Bes i Giró (1902-1969) havia tingut una notaria. El seu avi va ser el també advocat Joan de Déu Trias i Giró, un reconegut jurista i professor universitari barceloní que va arribar a ser president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya.

Es va especialitzar en dret internacional, contractual i societari. Un dels seus fills, Gonzalo, va prendre la direcció de la companyia quan el seu pare es va jubilar. En una entrevista a Testimonis per a la Història realitzada el 2008, Trias de Bes Recolons ja criticava el procés d’elecció dels vocals per al Consell General del Poder Judicial perquè es prioritzaven “aspectes d’índole ideològica i no l’excel·lència professional” i també reclamava que els membres del Constitucional fossin escollits pels propis jutges. En general defensava el procés de la transició, però també demanava actualitzar la carta magna i avançar cap a una estat més federal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia