Necrològiques

SOCIETAT

Mor Miquel Figueras, impulsor del bany assistit a les platges de Barcelona

Va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona el 2009 per la seva tasca com a activista

Miquel Figueras, fundador de la Vocalia de Persones amb Discapacitat de l’Associació de Veïns de Sant Martí de Barcelona i un dels impulsors del bany assistit a les platges de la ciutat, ha mort als 75 anys d’edat.

Nascut a l’Eixample l’any 1949, quan tenia quatre anys es va veure afectat per la poliomielitis, que el va deixar sense força a les cames i els braços. Cinc anys després, quan en tenia nou, la malaltia li va provocar una desviació de la columna que va acabar derivant en una cifoscoliosi molt greu.

A la dècada dels setanta va entrar en el món associatiu per fer-hi sentir la veu de les persones discapacitades. L’any 1991 va fundar la Vocalia de Persones amb Discapacitat de l’Associació de Veïns de Sant Martí, des d’on va lluitar per l’eliminació de les barreres arquitectòniques i socials. També va col·laborar amb la Fraternitat Cristiana de Minusvàlids organitzant colònies i visitant altres discapacitats. Va ser designat membre d’especial rellevància del Consell Municipal d’Accessibilitat de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i va col·laborar amb l’Institut Universitari d’Estudis Europeus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per a l’elaboració de la guia La accesibilidad universal en los municipios.

La seva tasca com a activista li va valdre diverses distincions, entre les quals hi ha la Medalla d’Honor de Barcelona el 2009 i la medalla de Sant Martí el 1998.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia