Necrològiques

Cultura

Mor l’empresari i cineasta valencià Carles Miralles

Va dirigir el fals “making of” dedicat a Ovidi Montllor

L’empresari i productor cinematogràfic valencià Carles Miralles Pastor (Pego, Marina Alta) va morir ahir, segons va informar l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV). Era membre de l’Associació Valenciana Audiovisual de Productors Independents i de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

Als anys setanta va estudiar producció i cinematografia a París. Va quedar-se uns anys a la capital francesa on va ser ajudant de producció de la companyia Sofracima, propietat de Catherine Winter.

Quan va tornar a València va crear la seva pròpia empresa d’exhibició. Va dirigir, a més el seu primer llargmetratge Green paradise, el vídeo Quina calitja del grup La Gossa Sorda i un documental sobre el cantant, actor i poeta Ovidi Montllor a través de la preparació d’un film sobre la seva vida: Ovidi: “El making of” de la pel·lícula que mai no es va fer. Aquest fals “making of” ens descobria Montllor des del punt de vista d’un actor, Eduard Fernández, i d’una directora, Rosana Pastor, que estan preparant-se per a fer un film sobre la seva vida.

En l’àmbit empresarial va explotar sales municipals com el cinema Olímpica d’Oliva, el cinema Victòria de Pego i l’Alambra de Calp. També era propietari i director de l’autocinema Drive In de Dénia (Marina Alta).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia