Necrològiques

societat

Mor als 114 anys Silveria Martín, la dona més gran d’Espanya

Estava considerada com la novena persona de més edat del món

La súper centenària Silveria Martín Diaz, que des de la mort de l’olotina Maria Branyas i Morera (1907-2024), s’havia convertit en la dona més gran de l’Estat espanyol, va morir ahir als 114 anys, segons ha informat l’agència EFE. Martín era, a més, la novena persona de més edat del món.

La dona vivia en la residència El Prado en el municipi de Villanueva de Vera, segons ha informat el web Extremeños Centenarios. Va néixer el 20 de juny del 1910 a Talavera de la Vieja, poble conegut com Talaverilla, que acabaria desapareixent per la construcció del pantà de Valdecañas en ple franquisme.

Martín es va criar en els carrers d’aquell poble. Es va casar amb el fotògraf José “El Retratista”. Van tenir cinc fills i van viure a Talavera fins que va arribar l’ordre de desallotjament quan tenia 53 anys. Es va van traslladar a Rosalejo, el municipi on van anar a parar la major part dels veïns de Talaverilla. També va viure un temps a França amb el seu home i els seus fills. Hi van emigrar per buscar noves oportunitats laborals.,

Quan va fer els 112 anys una de les seves filles, Julia Arroyo Martín, va explicar que la dona es va dedicar sobretot a cuidar la família des de ben jove: “Gaudia cuinant, fent punt i no podia parar mai quieta a casa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia