Necrològiques

societat

Adeu a Joan Pigem, activista social i cultural de Cruïlles

Va ser regidor i va impulsar una empresa familiar de construcció i restauració

Un dels ciutadans més il·lustres de Cruïlles (Baix Empordà), Joan Pigem Vich, va morir dilluns passat als 77 anys. Des de jove ser un dels grans activistes socials i culturals del poble. Va formar part del grup de teatre Ratinyol i de l’associació d’Els Senglars, la comissió que organitza cada any la Festa Major de la vila. També va ser regidor a l’Ajuntament d’un municipi que també inclou, a banda de Cruïlles, els pobles de Monells i Sant Sadurní de l’Heura.

En l’àmbit professional va ser un gran mestre d’obres i va impulsar, juntament amb un dels seus fills, l’Albert, l’empresa Construccions i Restauracions Cruïlles, especialitzada en la remodelació de masies. Un dels trets més característics que en destaca la família és que va ser un “treballador incansable.” Sempre de l’havia conegut com en “Suro”, que és nom de la casa familiar al poble. De fet, els fills han heretat també el sobrenom del pare.

Pigem estava casat amb Assumpció Sais i Bahí, que és de la Bisbal, i tenia tres fills, la Cristina, l’Albert i l’Adrià. La cerimònia de comiat va tenir lloc ahir a la tarda a la parròquia de Cruïlles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia