Necrològiques

economia

Mor l’empresari Antoni Riart, pioner en el sector immobiliari de Calonge

El 1963 va fundar Fiques Riart i el 1990 va impulsar el Ceigrup. Va rebre la medalla al Mèrit Turistic

L’històric empresari i pioner del sector turístic i immobiliari a Calonge i Sant Antoni Antoni Riart i Juncàs, que el 1963 va fundar Fiques Riart, ha mort avui als 87 anys. Fa uns anys s’havia retirat i des de llavors el negoci immobiliari l’ha dut a terme la seva filla, Elena Riart i Castillo.

El 2006 va rebre la medalla al Mèrit Turístic de la Generalitat de la mà del president José Montilla per la seva tasca pionera a la Costa Brava en el sector de les agències de lloguer d’apartaments turístics. Va ser membre de la junta del Col·legi API (1987-1994), entitat que el 2000 li va lliurar la seva insígnia d’Or. El 2014 Finques Riart va rebre també un homenatge del col·legi pels seus cinquanta anys d’activitat. L’empresari també va ser un dels impulsors i membre l’Associació Turística d’Apartaments (ATA). L’entitat li va lliurar el seu guardó, el Sol de la Costa Brava, per reconèixer la seva trajectòria en el sector.

El 1990, amb dos professionals més –Lluís Torrent de l’Estartit i Josep Company de Llançà–, va fundar la primera franquícia immobiliària de Catalunya, que es va dir Bigrup. Posteriorment es va arribar a un acord amb el Grup CEI a Barcelona i es va canviar la denominació a Ceigrup. En els últims anys el grup ha continuat creixent a tot el país i s’hi han anat sumant noves immobiliàries que han ampliat de forma rellevant el volum de negoci.

Riart també va estar vinculat a la vida política i social del municipi. Va formar part de la Societat Cercle Calongí i el 1995 va ser un dels membres de la llista de Convergència per a les eleccions municipals que liderava Josep Roselló.

Va ser representant de la comunitat de propietaris Castell Madeleine en la presentació del projecte urbanístic que havia de reformar la zona. També va ser un dels empresaris que va col·laborar econòmicament en el programa “Mira’m als ulls” de la Fundació Vimar de Palamós perquè aquesta pogués remodelar el seu espai.

Els que el coneixien coincideixen en parlar d’una persona molt apreciada al municipi, que es feia amb tothom, de molt bon tarannà, entranyable i que, arran de la seva llarga experiència, sabia donar el millor consell en cada moment.

La cerimònia de comiat tindrà lloc el divendres a les 12 del migdia a l’església parroquial de Sant Martí de Calonge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.