Necrològiques

societat

Mor Ramón Espinosa, un dels herois de la Revolució Cubana

Va combatre al costat del Che Guevara en la guerra contra Fulgencio Batista

El general i escriptor Ramón Espinosa Martín (1929, Camajuaní), un dels herois oficials de la Revolució Cubana, va morir dimarts als 85 anys a l’Havana, segons va confirmar el govern del país.

Nascut en una família de camperols, el 1958 es va incorporar a les guerrilles de les muntanyes de l’Escambray en plena revolució contra Fulgencio Batista. Una de les seves primeres activitats va ser el trasllat d’armes i la realització de diferents sabotatges. Va participar en diferents combats directes al costat del Che Guevara i va acabar la guerra amb el grau de primer tinent.

Després de la victòria, va ser comandant d’un grup d’internacionalistes cubans que el 1975 van arribar al Zaire per lluitar contra les forces militars del país. Va ser ferit greument per una mina en la coneguda batalla de Cabinda. Arran d’aquell conflicte va escriure el llibre La batalla de Cabinda. També és l’autor de Siempre en combate, en què va narrar episodis de la lluita durant la revolució, i altres obres més personals.

Ja sa i estalvi va estudiar cursos militars a la URSS i també va liderar missions a Angola i Etiòpia als anys vuitanta. En tornar al seu país va esdevenir comandant en cap de l’Exèrcit Oriental i posteriorment va ser un dels viceministres de les Forces Armades Revolucionàries.

Va rebre de Fidel Castro les principals condecoracions honorífiques de Cuba.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia